Regija

Bomba iz boksa: Marko Čalić u najvećem meču karijere, na istoj priredbi bori se i Alen Babić!

Marko Čalić i Alen Babić
 Goran Sebelic / CROPIX, Screenshot (Twitter)
Dva hrvatska boksača lovit će iste večeri u Velikoj Britaniji dvije vrlo važne pobjede

U danu kada je potvrđen revanš Alexandera Povetkina i Dilliana Whytea (21. studenog), saznali smo i da se u ring vraćaju Marko Čalić (11-0) i Alen Babić (4-0), ali na događaju koji se održava 4. listopada.

Prema trenutno poznatim informacijama, Čalić bi se trebao naći u glavnoj borbi večeri, a za protivnika će imati veliku britansku nadu u poluteškoj kategoriji - Joshuu Buatsija.

Buatsi je 27-godišnji nokauter ganskog porijekla i borac koji još uvijek ne zna za poraz, a od svojih 12 pobjeda čak je 10 upisao nokautom ili tehničkim nokautom. Riječ je o brončanom olimpijcu iz Rija, ali i o WBA međunarodnom prvaku koji će ovom prigodom svoj pojas braniti u meču s pet godina starijim Čalićem.

A da bi nas mogao čekati jedan sjajan dvoboj dovoljno govori i pogled na karijeru Marka Čalića. Borac rođen u Puli u profesionalnim je vodama debitirao 2016. godine slavljem u meču protiv Tomasa Kuglera i od tog dana niže samo uspjehe i pobjede kojih je trenutno 11.

Marka smo, podsjetimo, posljednji put u akciji gledali krajem listopada 2019. kada je pred svojim navijačima u Puli pobijedio Serhiija Zhuka.

Da hrvatskim navijačima 4. listopada bude što zanimljiviji, pobrinut će se i Alen Babić. 'Savage' se ovom prigodom ekspresno vraća u ring nakon što je 22. kolovoza nokautirao Shawndella Wintersa u borbi koja je glasno odjeknula. Alen će, kako smo saznali u utorak, svoju petu profesionalnu pobjedu tražiti u okršaju s Ircem Niallom Kennedyjem (13-1-1).

Kennedy iskusni borac iz irskog Goreyja koji ima 36 godina, a u profesionalnom je boksu od 2015. te je do dana današnjeg upisao 13 pobjeda te samo jedan poraz i neodlučeni ishod.

Važno je istaknuti i da je Kennedyju meč s Babićem zapravo prvi nakon prvog poraza u karijeri, odnosno borbe u kojoj ga je tehničkim nokautom zaustavio Devin Vargas.

Twitter (Matchroom)

Linker
15. travanj 2024 13:45