Regija

Buatsi je dobro proučio Čalića, za njega ima samo riječi hvale

Joshua Buatsi
 Yuri CORTEZ / AFP
"Znam sve što trebam znati o njemu, a on očito dobro radi svoj posao..."

Marko Čalić (11-0) ove će nedjelje u Engleskoj pred sobom imati maksimalno fokusiranog suparnika i borca koji ga neće nimalo podcijeniti.

Nekoliko dana prije meča s hrvatskim poluteškašem ovaj je dvoboj najavio i Čalićev protivnik Joshua Buatsi (12-0). Brončani olimpijac iz Rija i aktualni WBA međunarodni prvak velika je nada britanskog boksa i boksač koji je u dosadašnjoj karijeri upisao 12 pobjeda iz isto toliko nastupa, a svoj uspon prema vrhu želi nastaviti i nakon borbe s udaračem iz Pule.

"Marko Čalić je solidan protivnik koji stiže po pobjedu. Vrlo je iskusan na amaterskoj sceni i u tim krugovima je bio godinama prije mene. Kao amater je boksao u kategoriji do 91 kilograma, dok sam se ja uvijek borio u onoj do 81 (kg). Svoju je zemlju predstavljao na puno turnira, europskih i svjetskih prvenstva, kao i u World Series of Boxing ligi", započeo je Buatsi pokazavši da dobro poznaje svog protivnika iz Hrvatske.

Pula, 130418. 
Dvorana Mate Parlov. Svjetska boksacka liga, Italija - Hrvatska. Mec Marko Calic - Riccardo Valentino, poluteskasi.
Na fotografiji: Marko Calic.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX
Marko Čalić

"Iza njega je dobra amaterska karijere, a kao profesionalac je neporažen s 11-0 'scoreom'. To je sve što trebam znati o njemu. Iza njega je i gomila mečeva u WSB-u i očito dobro zna što radi. Moj je posao ući u ring i izaći kao pobjednik. Uvjeren sam da ću u tome uspjeti. Činim sve što mogu da i nakon 4. listopada budem neporažen", izjavio je Buatsi uz dodatak da u ringu očekuje i maksimalno spremnog Čalića.

"Bit će na razini i pokušavat će, ali to je ono što i očekujem. Ukaže li mi se prilika za nokaut, ja ću je iskoristiti. Cilj mi je boksati, proći kroz nekoliko rundi, ali neću se ustručavati reći da ću, ako vidim da sam ga uzdrmao, pokušati zaključiti šou. No, konačni cilj je pobjeda", zaključio je Joshua.

A svjestan onoga što ga čeka ove nedjelje je i hrvatski borac. Marko je u intervjuu s Fight Siteom rekao kako je ovo najveća borba njegove karijere, a Buatsija je opisao kao "opasnog i dobrog protivnika".

Cijeli intervju s Čalićem možete pročitati OVDJE, a podsjećamo vas i da istog dana, na istoj priredbi u ring ulazi i Alen Babić.

Linker
23. travanj 2024 16:29