Regija

Claressa Shields pozvala UFC-ovu prvakinju na meč protiv Ivane Habazin

Claressa Shields i Dana White
 Claressa Shields/Instagram
Boksačka prvakinja Claressa Shields ne odustaje od meča s UFC-ovom prvakinjom Amandom Nunes, koja joj je poručila da ne želi boksački nego isključivo MMA okršaj.

Nakon što se Shields pojavila na UFC 245 priredbi i iz prvih redova gledala kako Nunes brani pojas protiv Germaine De Randemie, američka boksačica pozvala je Brazilku na svoj sljedeći meč za titulu, protiv Ivane Habazin 10. siječnja.

Menadžer Claresse Shields Dmitrij Salita rekao je da će UFC-ovoj prvakinji poslati pozivnicu na meč kako bi iz prve ruke doživjela boksački svijet.

"Bilo je sjajno vidjeti Claressu na Amandinoj borbi, to je izazvalo velik interes. Voljeli bismo pozvati Amandu na Claressinu sljedeću borbu 10. siječnja. Nadam se da će se pojaviti i gledati Claressu uživo. To je posao u nastajanju, mediji su zainteresirani, fanovi su zainteresirani, vidimo da se puno piše o tome", rekao je Salita o mogućoj "crossover" borbi, koju zagovara i predsjednik UFC-a Dana White.

Nunes je odbacila mogućnost ulaska u boksački ring, ali je pozvala Shields u MMA svijet, što boksačica nije odbila, ali je tražila barem nekoliko mjeseci za pripremu.

"Amanda je je rekla što je rekla nakon borbe, ali ovo je velika razlika - u boksu nema hrvanja, grapplinga, a u UFC-u ima boksačkih udaraca i Amanda je jedna od najboljih u ženskom MMA-u. Amanda bi bila na svom teritoriju jer je dobra udaračica. UFC nije Claressino područje jer nema iskustva u grapllingu ni kickovima, ništa od toga", dodao je Salita.

Ukoliko White uspije uvjeriti Nunes da prihvati boksački meč, Salita se nada da bi do njega moglo doći do kraja 2020. godine.

"U idealnom svijetu, Claressa i Amanda bi se borile prije kraja godine. Mislim da bi to bila kasna jesen, vjerujem da bi obje do tada povećale svoju popularnost. Ako se ostvari, bit će to najveći ženski meč u povijesti boksa ili UFC-a, svih vremena. Nešto kao Mayweather - McGregor. Bit će to značajno, ne samo za sport, već i kulturu i društvo, ali i ženski sport u cijelom svijetu", rekao je Salita.

Linker
24. travanj 2024 01:14