Regija

'Dosta je plakanja!' - Miočić uzvratio Cormieru, Blaydesu i ostalim kritičarima!

 Jason Silva/AGIF/ AFP
"Dosta je plakanja" - Stipe Miočić jasnom se porukom obratio svim svojim kritičarima.

UFC-ov prvak Stipe Miočić posljednjih je tjedana pod velikim pritiskom, što UFC-a, a što svojih rivala iz teške kategorije.

Najuspješnijem teškašu u povijesti slavne promocije neki su odlučili javno zamjeriti na njegovoj neaktivnosti, a dodatno je cijelu priču začinila jedna izjava Dane Whitea iz koje bi se moglo zaključiti da mu prijeti oduzimanje pojasa ako se uskoro ne odluči na povratak u akciju.

No, Stipe nema nikakvih problema s motivacijom za povratak u Octagon te se opravdanje za njegovu podužu pauzu može pronaći i u lošem tajmingu. Miočić, podsjetimo, nije nastupao od kolovoza prošle godine, odnosno od revanša s Danielom Cormierom koji je također kriv za pauzu aktualnog prvaka.

Youtube
Miočić vs. Cormier

Naime, upravo je DC svojim ubodima u oko ozlijedio Miočića i tako odgodio njegov povratak u kavez, a onda se još pojavila i pandemija koronavirusa zbog koje je Stipin trener morao zatvoriti vrata dvorane i tako svojoj najvećoj zvijezdi onemogućiti kvalitetne pripreme.

Ohio je, istaknimo, jedna od onih saveznih američkih država koje još uvijek nisu ublažile mjere, a prema posljednjim informacijama vrata 'Strong Style' dvorane otvorit će se 26. svibnja. Što znači da bi s tim datumom trebali započeti i normalni Miočićevi treninzi, a to je i bio njegov jedini uvjet prije dogovaranja nove obrane naslova.

"Ne znam što točno ljudi hoće od mene. Svi pričaju da kao zadržavam kategoriju, a ja se pitam - kako? Neki pričaju - 'pa mi možemo trenirati'. Ok, dobro za vas. Ali vi živite u drugim državama s drugačijim pravilima. Moj je trener morao zatvoriti svoju dvoranu i nije primao nikoga. No, dio stvari bio je izvan dvorane i nekoliko je ljudi, njih 5-6 zajedno treniralo. Držali su se odvojeno, ali netko ih je vidio i prijavio pa je on odmah morao odgovarati. Eto, toliko su strogi. Stoga svi mogu jednostavno začepiti usta jer su idioti", objašnjava Miočić u razgovoru s MMA Fightingom.

Prije nekoliko je dana Cormier preko Twittera svom rivalu sugerirao kako bi si sam mogao nabaviti i organizirati sve što mu je potrebno za treninge.

"Briga me za njegovo mišljenje. Iskreno, on zna reći jednu stvar pa onda stalno proturječi samome sebi. Svi mi govore da branim ili napustim pojas... A ja ne mogu svakoga ili nekoga usrećiti. U ovom trenutku me za to uopće nije briga. Jednostavno - prestanite plakati."

Screenshot (YouTube, Modelo)
Stipe Miočić

Kao jedan od glasnijih kritičara u posljednje se vrijeme ističe i Curtis Blaydes koji je nedavno Stipi poručio "da izabere posao kojem će se posvetiti i da kategorija zaslužuje prvaka koji će neprestano dokazivati da je prvak".

Miočić, koji pored nastupa u Octagonu radi i kao vatrogasac te medicinski tehničar, i za njega ima jednu poruku.

"Briga me što on misli. Što bih trebao napraviti? Pandemija je, što drugo da kažem? Ne bih mogao trenirati čak i da ne radim taj posao. Stoga, zašuti i prestani plakati", odgovara Stipe pa za kraj jasno poručuje:

"Borit ću se čim budem mogao. To nije upitno. Razgovaramo s UFC-om i pronaći ćemo dobar datum. Na tome radimo. Pokušavam se vratiti čim prije i nije mi namjera odugovlačiti. Želim se boriti. Pored toga, ne čeka me meč na tri runde. Čeka me pet rundi i borba za titulu protiv zaista dobrog borca. Samo želim biti siguran da ću biti spreman", zaključak je UFC-ovog prvaka.

Linker
17. travanj 2024 10:41