Regija

Eddie Hearn planira teškaški spektakl koji uključuje i Filipa Hrgovića!

 Alen Medjic / CROPIX
Eddie Hearn mogao bi nam prirediti jednu pravu boksačku poslasticu, a imena koja planira staviti na priredbu koja bi se održala u veljači su zaista spektakularna...

Čovjek kojeg mnogi nazivaju najmoćnijim u svijetu boksa ima jasnu viziju, ali ista će dosta ovisiti o Oleksandru Usyku.

Sjajni Ukrajinac obvezni je izazivač po WBO verziji i trenutno ga ne zanima niti jedan meč osim onog s pobjednikom iz revanša Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza Jr.-a.

Ali Hearn ima plan po kojem bi Usyka pokušao nagovoriti na dvoboj s Dereckom Chisorom...

Nama je posebno zanimljivo što je dio Hearnove vizije i Filip Hrgović.

"Želim u veljači složiti teškaški 'card'. Imamo Dilliana Whytea, tu je i Filip Hrgović, zatim pobjednik okršaja Michaela Huntera i Alexandera Povetkina, tu je i Dave Allen, ali i Chisora", nabrajao je Eddie za IFL TV borce koje bismo mogli gledati na toj priredbi.

Popularni boksački portal Boxing News 24 odmah se poigrao s mogućim kombinacijama. On su kao mogućnost naveli okršaj Hrgovića (9:0) i Allena (17-5-2), ali i istaknuli da Hearn 27-godišnjem Britancu mora dati nekoga protiv koga bi lakše došao do pobjede. Samim time bi nekoliko opcija, uključujući i onu s najboljim hrvatskim boksačem, trebalo pasti u vodu.

Hearn prognozira i da bi Chisora mogao u 2020. doći do borbe za titulu, ali boksački mediji ističu da bi takav potez mogao razljutiti fanove jer on od poraza iz meča s Whyteom nije pobijedio niti jedno ime iz samog vrha kategorije.

"Ako će se Chisora iduće godine boriti za svjetsku titulu, prije toga ga treba staviti s nekim poput Huntera, Povetkina ili Hrgovića, tome se boksačka javnost ne bi protivila", zaključak je Boxing News 24 portala.

Podsjetimo, prije nego što u potpunosti uđe u takve kombinacije, Hrgović će 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji imati najveći meč dosadašnje karijere, onaj s bivšim dvostrukim izazivačem Ericom Molinom. Istog dana na istoj priredbi održat će se i borba Joshue protiv Ruiza.

Linker
19. travanj 2024 18:57