Regija

'Bude li brži od Wildera i Joshue, Hrgović će poslati jasnu poruku boksačkom svijetu'

Filip Hrgović
 Alen Medjic / CROPIX
Pred Filipom Hrgovićem je najteži meč dosadašnje profesionalne karijere. Najbolji hrvatski boksač 7. će prosinca u Saudijskoj Arabiji snage odmjeriti bivšim dvostrukim izazivačem Ericom Molinom.

Meč je to koji je privukao posebnu pozornost i u stranim borilačkim medijima, djelomično i zbog toga što će se održati na spektaklu kojeg predvodi revanš Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza Jr-a.

U analizi 'El Animala' i Moline, ugledni Boxing News 24 ističe da je ovo veliki iskorak za hrvatskog borca, pogotovo kad se pogledaju njegovi prijašnji protivnici.

"Hrgovića se polako uvodi u ovakve borbe. Obično to kod boraca s olimpijskim iskustvom ide brže, ali to ovdje nije slučaj", stoji na Boxing News 24 portalu koji dodatno upozorava 27-godišnjeg Hrvata.

"Molina ima udaračku snagu zbog kojeg ga se nikad ne smije otpisati. Pa on je uzdrmao jednog Deontaya Wildera u 2015. godini, a pored toga je i zaustavio puno uglednih boraca. Molina je odrađivao dobar posao protiv boraca nižeg nivoa, a gubio je od elitne konkurencije."

Filip će u Saudijskoj Arabiji loviti 10. profesionalnu pobjedu i nema nikakve dvojbe da bi ova mogla najglasnije odjeknuti.

"Ovo je Hrgovićeva prilika da impresionira boksački svijet i dobije prijeko potrebnu pozornost. Joshua je zaustavio Molinu u trećoj rundi, Wilder u devetoj. Ako Hrgović može biti brži od njih, onda će poslati jasnu poruku boksačkom svijetu... Hrgović mora dokazati da se može nositi s top konkurencijom. Sa svojom visinom i težinom može dogurati daleko u teškoj kategoriji. U amaterskoj su karijeri neki borci ukazali na njegove rupe u obrani. On je dobar udarač, ali i netko tko može lako primiti udarac. Dio fanova ga uspoređuje s Vladimirom Kličkom i vide ga kao sporiju verziju bivšeg prvak svijeta", stoji u zaključku analize hrvatskog teškaša.

Linker
19. travanj 2024 06:12