Regija

Fight Nation Championship najavio svoju drugu priredbu i pozvao borce da se prijave

Luka Ćurković
 Fight Nation Championship/Milan Krušič
Nakon vrlo uspješne prve Fight Nation Championship priredbe, nova hrvatska borilačka promocija najavila je svoju drugu borilačku manifestaciju. Ona će se također održati u dvorani zagrebačkog American Top Teama. Datum je 14. prosinca, a odmah je poslan i poziv svim borcima zainteresiranim za nastup da se prijave. Osim toga, najavljena je i jedna priredba prije toga, na kojoj bi trebali nastupiti amaterski borci.

Prvi FNC održan u subotu 5. listopada opravdao je sva očekivanja, ali je i potvrdio koliko je hrvatskoj borilačkoj sceni nešto tako bilo potrebno. Mladim borcima najteže je pronaći priliku boriti se. Kad i pronađu, to vrlo često završi u nekim sumnjivim stranim organizacijama, dolazi do situacija gdje im se ne osiguraju obećani uvjeti, a posebno su česti oni slučajevi gdje ih se zapravo dovodi kao žrtve iskusnijim i u tom trenutku boljim borcima. Upravo zbog toga FNC je ono što je bilo prijeko potrebno domaćoj borilačkoj sceni. Borilačka promocija gdje se talenti imaju priliku razvijati prirodnim i nekim pravilnim sportskim putem.

Prvom priredbom više je nego zadovoljan i čovjek koji stoji iza cijele priče. Dražen Forgač iz zagrebačkog American Top Teama već se samim dovođenjem najveće svjetske borilačke franšize u Zagreb potvrdio kao vizionar, a sad nešto slično namjerava napraviti i s promocijom. Čak i najčešći posjetitelji borilačkih priredbi nisu imali puno toga za prigovoriti u organizacijskom smislu, nisu primijećene čak niti neke "dječje bolesti" koje bi bile zapravo normalne i očekivane kod nekoga tko organizira svoju prvu priredbu.

"Naša prva priredba ispunila je sva očekivanja. Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, zapravo tražila se karta više. Nije bilo nikakvih zastoja ili problema u organizaciji, sve je išlo kao po špagi", prokomentirao nam je Forgač prvu priredbu, nakon čega je odmah rekao nešto za budućnost: "Tražimo što kvalitetnije borce i cilj nam je posebno paziti na uparivanja te tako ponuditi publici što kvalitetnije i što izjednačenije borbe. Nažalost, prvu priredbu imali smo problema s otkazivanjem boraca, no na kraju smo uspjeli napraviti dobar program."

Forgač je odmah najavio kako će se drugi FNC održati 14. prosinca na istom mjestu, a u potrazi su za zainteresiranim borcima. Za razliku od prve priredbe, na kojoj su se nalazile i dvije poluprofesionalne borbe, ovim putem će cijeli program biti profesionalan. No, zato nam je odmah najavio jednu sjajnu vijest za sve mlade borce koji tek trebaju osjetiti kavez. Već u studenom bit će organizirana amaterska priredba na koju su također pozvani svi zainteresirani borci, a koja bi trebala poslužiti kao najbolji mogući filter za prepoznavanje nekih budućih FNC profesionalaca. Sve informacije o toj priredbi saznat ćemo čim se dogovore svi detalji. Za nju se borci također mogu prijaviti putem Facebook stranice FNC-a ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Što se tiče boraca koji bi trebali nastupiti na drugoj priredbi, za sada su nam to osobno najavili Patrik Čelić i Adriana Vuković, no nema sumnje kako ćemo gledati još neke borce koji su se uspješno predstavili na prvom FNC-u. Do priredbe je ostalo više od dva mjeseca, tako da objave prvih borbi možemo očekivati tijekom mjeseca studenog.

Linker
18. travanj 2024 23:39