Regija

(FOTO) Trušček otputovao na jednu od najvećih borbi u karijeri, u protivničkom kutu nalazit će se i Khabib!

Ivica Trušček
 screenshot/Podcast Inkubator
Ivica Trušček otputovao je u Uzbekistan gdje ga u subotu čeka jedna od najvećih borbi dosadašnje karijere. Predvodit će program GFC 20 priredbe, a tamo će mu s druge strane biti jedan od najcjenjenijih boraca u Rusiji. Šamil Zavurov 35-godišnji je Dagestanac, a u kutu će imati borca čiji je zapravo on osobno mentor, Khabiba Nurmagomedova.

Nakon hrabrog nastupa na KSW 51 priredbi, koji je na noge podigao cijelu Arenu Zagreb, Ivica Trušček ovog će vikenda nastupiti u puno ranije ugovorenoj borbi. Nakon jednog otkazivanja cijele priredbe koju je trebao predvoditi, GFC 20 održava se 23. studenog u Taškentu, glavnom gradu Uzbekistana. Ivica je tamo, kako možemo vidjeti po objavi na Instagramu, otputovao u društvu svog dugogodišnjeg trenera Krešimira Merčepa.

U glavnom gradu Uzbekistana ga čeka 35-godišnji Šamil Zavurov, borac koji je mentorirao Khabiba Nurmagomedova u početku njegove karijere. Inače su dalji rođaci i godinama članovi iste dvorane koju vodi Khabibov otac. Već je ranije otkriveno kako će Khabib ovog puta Šamilu biti u kutu tijekom borbe, a i GFC promocija ga je najavila kao posebnog gosta te su ga stavili na plakat uz glavne zvijezde, Truščeka i Zavurova.

Vrlo iskusni borac do sada je upisao 35 pobjeda, šest poraza i jednu neodlučenu borbu. Savladao je mnoge kvalitetne borce, no Truščeku svakako u prilog ide činjenica što je tri puta gubio od Yasubeya Enomota, švicarskog borca za kojeg po ničemu ne možemo reći da je bolji od ratnika iz Križevaca. Sam Ivica je u nedavnom razgovoru rekao kako je Zavurov opasan borac, ali da nije "finišer" nego je netko tko svoje protivnike odvodi na pod i tamo kontrolom dolazi na bodova. Izjavio je kako mu to odgovara i kako će tražiti svoju priliku da ga završi. Inače, Zavurov je ove godine doživio jedan težak nokaut poraz. U veljači je nastupio na priredbi korejskog Road FC-a i to u finalu turnira lake kategorije. Koljenom u glavu završio ga je izvjesni Mansour Baranoui.

Ivica je najavio kako u Uzbekistan odlazi napraviti iznenađenje te upisati pobjedu koja bi mu svakako puno značila u nastavku karijere, posebno po pitanju ugovaranja dobrih prilika za borbu, kako s financijske, tako sa sportske strane. Budući da on s time još neko vrijeme ne namjerava prestati.

"Čim crknem uzimam odmor od daljnjega. Do tada se moram po svijetu tuči s budalama kakav sam i sam", napisao je prije nekoliko dana Ivica. Iskreno i uz uvijek simpatičnu dozu humora. Zbog svega toga i ima toliko fanova te je toliko cijenjen u domaćoj MMA zajednici.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Idu decki...

Objavu dijeli Ivica Truscek (@terrortruscek)

Linker
20. travanj 2024 18:01