Ostalo

VIDEO: Ovo se nikad ne viđa, Azerbajdžanac iznimno rijetkom tehnikom ostvario pobjedu u svom debiju

Magradze v Zeynalov

 Screenshot fanaticos_mmagt Instagram
‘Rib crusher‘ - drobilica rebara je tehnika koja je vrlo rijetko uspješna na profesionalnoj razini

Borba u muha kategoriji na Georgian Fighting Championship (GFC) 27 priredbi u Tbilisiju, u Gruziji, završila je jednim vrlo rijetkim ‘submissionom‘. Edalet Zeynalov osigurao je pobjedu prisiljavanjem svog protivnika, Giorgija Magradzea, na predaju tehnikom koja se naziva ‘rib crusher‘ – drobilica rebara.

Borba je započela podjednakim izmjenjivanjem udaraca, ali kako je prva runda odmicala, Magradze je počeo preuzimati kontrolu dominirajući svojim grapplingom i borbom na tlu. Međutim, prema kraju runde, situacija se drastično promijenila.

Zeynalov je zauzeo poziciju zatvorenog garda, omotao je svoje noge oko Magradzeovih rebara i dodatno pojačao pritisak spojivši hvat svojim rukama. Ova bolna tehnika se jako rijetko viđa u MMA-u ili na grappling natjecanjima zbog niskog postotka uspjeha protiv iskusnijih boraca. Osim što izaziva veliku bol, ‘rib crusher‘ stvara značajan pritisak na dijafragmu, primarni mišić koji se koristi pri disanju.

Nevjerojatno, ali ova tehnika je bila učinkovita protiv nespremnog Magradzea. Hrabro je izdržavao bol koliko je mogao, ali se na kraju predao agonizirajućem pritisku. Tapkajući pred kraj prve runde, predao je Zeynalovu pobjedu u njegovom profesionalnom debiju. Azerbajdžanski borac započeo je svoju profesionalnu karijeru na nezaboravan način s ovom vrlo rijetkom tehnikom.

Na gubitničkoj strani, Magradze iz Gruzije pada na 0-2 u svojoj mladoj karijeri nakon što je postao nesretna žrtva jednog od najrjeđih završetaka borbi u MMA-u.

Linker
09. lipanj 2024 22:02