Regija

Furyjev slavni promotor pokopao Hearnovu ideju i predložio mu da u veliki meč gurne Filipa Hrgovića!

Filip Hrgović
 Ronald Gorsic / CROPIX
"Rekli su da je on iduća velika stvar pa hajdemo vidjeti je li to istina..."

Slavni boksački promotori preko medija vode šahovsku bitku i pokušavaju posložiti stvari u samom vrhu teške kategorije, a u jednoj je zanimljivoj kombinaciji spomenuto i ime najboljeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića.

Trebali smo 21. studenog gledati veliki revanš Alexandera Povetkina i Dilliana Whytea, ali ruski se veteran našao na udaru koronavirusa pa je tako i ovaj teškaški sudar odgođen za neko drugo vrijeme.

Što će se točno dogoditi s Whyteom i Povetkinom? Najizglednije je da će se taj susret odgoditi sve do siječnja iduće godine, ali spomenimo kako se ovih dana pojavila i ideja po kojoj bi udarač iz Brixtona u prosincu napao titulu Tysona Furyja.

Naime, trenutno je situacija takva da tim aktualnog WBC-ovog prvaka finalizira dogovor oko njegove borbe s Agitom Kabayelom. No, s obzirom na to da još ništa nije službeno, Hearn je u svemu tome vidio priliku pa je tako predložio da Whyte postane novi protivnik 'Kralja Cigana'.

dpatop - 07 December 2019, Saudi Arabia, Diriyah: British professional boxer Dillian Whyte celebrates defeating Polish Mariusz Wach (not pictured) in their Heavyweight contest at the Diriyah Arena. Photo: Oliver Weiken/dpa
Oliver Weiken/dpa
Dillian Whyte

Frank Warren, jedan od Furyjevih promotora, odmah je pokopao tu ideju i to u istom intervjuu u kojem je Hearnu predložio da Dilliana spoji s Filipom Hrgovićem.

"Ispravite me ako griješim, ali nije li Dillian bio apsolutno pregažen u svom posljednjem meču? U to je vrijeme bio obvezni Tysonov izazivač, ali je stalno nešto lupao oko toga, govorili su da će tužiti sve oko sebe, a onda su ga glupo smjestili u ring s Povetkinom koji ga je potom uništio. To je bilo to, on je propustio svoju priliku i mi ga ne trebamo. Što se tiče Tysona, radimo na Kabayelu. Ako to ne prođe, onda ćemo se okrenuti drugim izazovima, ali to definitivno neće biti Dillian Whyte. Mi s tom borbom ne možemo ništa dobiti", rekao je Warren u razgovoru za talkSPORT.

Nedavno je Warren pokušao progurati Daniela Duboisa kao potencijalnog protivnika za Whytea, ali Hearn je imao nešto drugačije planove te je 23-godišnjeg britanskog teškaša htio vidjeti u okršaju s Hrgovićem kojeg promovira u suradnji s braćom Sauerland.

Warren kao da je dočekao ovu priliku pa je tako u novoj razmjeni verbalnih udaraca Eddieju predložio da upravo Filip bude taj koji će u ring s Whyteom.

"Oni imaju jednog borca, ne mogu mu se sad sjetiti imena, ali znam da imaju europskog boksača koji će biti 'iduća velika stvar'. Njega su pokušavali usmjeriti prema Duboisu, ali neka ga stave s Whyteom. Imaju ih u istom kampu i mogu organizirati tu borbu. Rekli su da je on iduća velika stvar pa hajdemo vidjeti je li to istina. Stavite ga u ring s Whyteom", poručio je Warren.

A kako stvari stoje, Filipov fokus sada je na jednom drugom imenu. Naime, neporaženi 'El Animal' će već ovoga vikenda ponovno biti u akciji, a sa suprotne strane imat će američkog veterana Rydella Bookera.

Zagreb, 081218.
Kosarkaski centar Drazen Petrovic.
Fight Night Zagreb  on the hunt!, Filip Hrgovic brani svoj medjunarodni WBC teskaski pojas protiv Amerikanca Kevina Johnsona.
Na fotografiji: Heavyweight, 8 rundi, Filip Hrgovic - Kevin Johnson (USA).
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX
Filip Hrgović vs. Kevin Johnson

Linker
26. travanj 2024 10:32