Regija

Hrgović pojasnio plan: 'Neću nastupati na Prvenstvu Hrvatske, ali ću se vjerojatno boriti s prvakom države!'

 Srdjan Vrancic / CROPIX
BOKS Ideja koja bi trebala biti i službeno uglavljena tijekom sljedećeg tjedna

Nazire se, vjerojatno, kraj dosta dugačkoj boksačkoj sagi na temu načina moguće kvalifikacije Filipa Hrgovića na olimpijski turnir u Tokiju ovog ljeta.

Naime, naš najbolji profesionalni boksač i dalje dakako ustraje u želji odlaska na Igre u glavni japanski grad, točnije kvalifikacijama za iste. No, budući da su se po tom pitanju “lomila koplja” u hrvatskom boksu minulih mjeseci tko ima ili nema pravo otići na kvalifikacije, boksati ili ne boksati državno prvenstvo koje će se održati krajem ovog mjeseca, a bilo je i ponuda za mogućom tzv. majstoricom, Hrgovićev menadžer Željko Karajica stupio je u kontakt s čelnicima Hrvatskog boksačkog saveza. U ovom trenutku smo najbliži opciji organiziranja dvoboja budućeg teškaškog prvaka Hrvatske s Filipom Hrgovićem za mjesto na kvalifikacijskom turniru.

Predsjednik saveza ‘za’

- Razgovarao sam sa Željkom Karajicom neki dan, iznio mi je Hrgovićevu želju koju ja apsolutno podupirem, a to je da se bori na Olimpijskim igrama u Tokiju - rekao je za Sportske novosti Bono Bošnjak, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza, uz nastavak.

- Još ništa nije uglavljeno, nije ništa dogovoreno, ali sljedeći tjedan, utorak ili srijedu će Karajica doputovati u Zagreb i razgovarati, te vjerujem tada i definitivno dogovoriti sve detalje s vodstvom našeg Saveza. Mene osobno neće biti jer ću se tada već nalaziti u Saudijskoj Arabiji, ali ne mijenja bitno na stvari. Mene kao predsjednika Saveza jedino zanima da mi, ako je ikako moguće, osvojimo još jednu olimpijsku medalju u boksu. Zato podržavam ideju i želju Filipa Hrgovića.

Sportske novosti kontaktirale su i samog Filipa “Beštiju” Hrgovića koji je potvrdio skorašnji dolazak svojeg menadžera i opciju po kojoj bi otišao na predolimpijski kvalifikacijski turnir u Pariz, u svibnju mjesecu.

- Neću nastupati na Prvenstvu Hrvatske, ali ću se vjerojatno boriti s pobjednikom odnosno prvakom države u teškoj kategoriji, za to jedno mjesto na kvalifikacijskom turniru. Ne znam detalje kako bi se to i kada trebalo organizirati. Pobjednik tog meča bi dakle išao na kvalifikacije - rekao je Hrgović.

Pobjednik bira

To bi onda značilo da poraženi automatski gubi ikakvo pravo odlaska na predolimpijski turnir?

- Naravno, zato bi se onda i organizirao takav meč. Ne bi imalo smisla da ja radim cijeli plan svojih priprema za svibanj, a da netko u ožujku ode na onaj prijašnji, europski turnir u London i možda osvoji mjesto za Igre u Tokiju. To je svrha majstorice. Tko pobijedi, taj ide i ima pravo birati na koji će od dva predolimpijska turnira - zaključio je Filip Hrgović.

Linker
18. travanj 2024 11:19