Regija

Hrgović se osvrnuo na Babićeve 'jeftine fore', komentirao je i Hearnovu izjavu: 'Eddie priča gluposti...'

Filip Hrgović
 Zeljko Puhovski / CROPIX
Kroz nekoliko je tema prošao 'El Animal' nedugo nakon najave novog meča

Datum je ostao isti, ali lokacija je promijenjena. Umjesto nove borbe na američkom tlu, Filip Hrgović 26. rujna 11. profesionalnu pobjedu lovit će u Danskoj. Razlog je pandemija koronavirusa koja je po tko zna koji put promijenila planove boksačkih moćnika.

Novi Filipov suparnik i prvi nakon Erica Moline bit će češki veteran Ondrej Pala (33-5).

"Dosta iskusan, ima 38 borbi što je puno više od mene. Očekujem težak meč i spremam se kao da je najbolji na svijetu. U kampu sve ide po planu. Nemam ozljeda i treniram jako. Ako sve dobro prođe, nakon mjesec dana se ponovno borim u Americi, s protivnikom kojeg sam imao za 26. rujna. Radi se o Rydellu Bookeru. Čeka me jak tempo. Ako to prođe dobro, možda do kraja godine budem boksao i tri puta."

Što misli o Pali?

"Nisam ga detaljno proučavao. Čuo sam za njega i za njega znam godinama. Napravit ću analizu s trenerima narednih dana. Sigurno je dečko hrabar. Agresivan je, ne boji se, ide u izmjene, ima dobar lijevi kroše. Mislim da će od prve runde krenuti jako i agresivno i moram biti oprezan te ne ulaziti u izmjene. Velik je i težak i treba ga iskontrolirati prvih nekoliko rundi. No svakako mislim da sam kvalitetniji borac i ako odradim sve onako kako znam i kako dogovorim s trenerima mislim da ne bi trebalo biti problema."

I jedan drugi hrvatski boksački profesionalac posljednjih dana privlači pozornost hrvatskih i stranih medija. Riječ je o Alenu Babiću koji je nakon pobjede nad Shawndellom Wintersom prozvao Hrgovića.

"Nemam komentara. Želim mu svu sreću u životu i karijeri. Kad dođe i ako dođe ikad vrijeme da se sretnemo, onda ću komentirati", osvrnuo se Filip na tu temu pa nešto kasnije dodao:

"Skuplja poene, odnosno pokušava skupljati poene na mom imenu. Tako da nemam komentara na te jeftine fore i prozivke."

Slavni boksački promotor Eddie Hearn za Filipa je nedavno izjavio da je po vještini možda i u TOP pet teškaša svijeta:

"Eddie Hearn priča gluposti. Ja nisam TOP pet ja sam broj jedan. Tko pamti petog? Hvala na lijepim riječima, ali ja trebam biti broj jedan", poručio je Hrgović pred kojim je sada nastup u danskom Struer Energi Parku.

VIDEO: Dean Bauer

Linker
23. travanj 2024 17:48