Regija

Hrgović teško nokautirao Kartoziju, grčki borac zaspao na konopcima nakon 'bombe' hrvatskog udarača!

Filip Hrgović
 Damir Krajac / CROPIX
Prekidom u drugoj rundi najbolji hrvatski boksač u Danskoj je upisao 11. profesionalnu pobjedu

Uspješno je Filip Hrgović riješio svoju 11. prepreku u profesionalnoj karijeri. Alexandre Kartozia nije bio protivnik niti blizu razine potrebne za ugroziti najboljeg hrvatskog teškaša. Hrabro je ušao i pokušao nešto napraviti, posebno na početku druge runde, no to je bilo sve što je Grk u subotu pružio.

Hrgović je krenuo malo sporije u meč, odnosno nije odmah napao niti ponudio ono najbolje što ima. Kartozia se ipak postavio defenzivije i većinom je primao Filipov lijevi direkt na koji nije imao pravi odgovor. Neke udarce je Grk pogodio, no ništa opasno. Sredinom prve runde Filip podiže tempo i počinje pogađati serije udaraca te je Kartozia činio uzdrman, no ipak je uhvatio sredinu ringa te izdržao do kraja runde.

Već prva runda izuzetno je izmorila grčkog boksača pa preostalu snagu koristi za napad na početku druge runde, no bio je Hrgović spreman na to. Počeo je osjećati meč još bolje nego u prvoj rundi i tražiti priliku. Otvorila se ona nakon otprilike jedne minute akcije u drugoj rundi. Doveo je Hrgović ponovno svog protivnika do kuta ringa, a onda je tamo pronašao kombinaciju. Započeo ju je lažnjakom desnom, nakon toga pogodio udarcem lijevim aperkatom u tijelo, a na to je povezao desnu točno u bradu i sve je bilo gotovo. Grk je bez svijesti ostao na konopcima i neko vrijeme mu je trebalo da dođe svijesti.

Filip bi trebao ponovno nastupiti već krajem listopada ili početkom studenog, kad bi ga u Americi trebao čekati Rydell Booker. Taj meč još uvijek nije službeno potvrđen, no i Filip je potvrdio kako očekuje meč upravo protiv njega.

Filip Hrgović vs. Alexandre Kartozia

TIJEK BORBE:

1. RUNDA

Meč je krenuo. Filip Hrgović odmah je krenuo ofenzivnije, postavivši se dominantno, ali nije pokušavao previše udaraca. Napada prednjim direktom na koji s vremena na vrijeme povezuje desni kroše. U drugoj polovici runde napokon kreće Filip ofenzivnije te je Kartoziju doveo do samog kuta gdje ga nekoliko puta dobro pogađa. Pola minute prije kraja runde, Filip u svoje kombinacije ubacuje udarce u tijelo, no Grk ipak izlazi iz kuta, kratko zauzima sredinu ringa te uspijeva odolijeti do gonga.

2. RUNDA

Kartozia je prvi koji napada u drugoj rundi, no nije to dugo trajalo. Već nakon pola minute ponovno se gleda boks sličan kao u prvoj rundi. Činilo se da Filip čeka priliku za pravi udarac i dočekao ju je na kraju prve minute runde. Lijevom je pogodio jedan slabiji udarac u tijelo, ali na njega je povezao desnu točno u bradu te je Kartozia pao. Sudac nije niti brojao, Grk je bio bez svijesti i meč je završio.

Linker
11. travanj 2024 23:15