Regija

Hrgović uz maksimalni oprez lovi novi nokaut: 'Njemu je ovo borba života, a on je meni samo jedan u nizu'

Filip Hrgović
 Damir Krajac / CROPIX
Filipa još samo dan dijeli od subotnje borbe s grčkim boksačem gruzijskog podrijetla

Filip Hrgović je u Danskoj u kojoj ga ove subote u malenom mjestu Strueru (jedva 10.000 stanovnika) čeka 11. suparnik u profesionalnoj karijeri. Grčki boksač gruzijskog podrijetla, Alexandre Kartozia koji je uletio praktički u zadnji trenutak, nakon što je u ponedjeljak Čeh Ondrej Pala, prvotno i najavljen za suparnika, dojavio da se ozlijedio.

Kartozia je borac kojeg bi jako teško svrstali i u red prosječnih teškaša. Ima 39 godina, omjer 8-1-1 ne govori baš puno jer se nikada nije ni borio protiv imalo značajnijih suparnika. Uostalom, na neslužbenim ljestvicama teške kategorije, a takve ljestvice znaju nerijetko i uljepšati stvari, Kartozia je 646. na svijetu. Nije baš strah i trepet...

Zagreb, 080918.
Arena Zagreb.
Team Sauerland, boks, Zagreb Fight Night, WBC, Filip Hrgovic - Amir Mansour.
Na fotografiji: Filip Hrgovic (Hrvatska) - Amir Mansour ( USA).
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX
Filip Hrgović

Jedna od postaja

- Ovo je više da se odradi još jedan meč, da se vratimo u igru. Malen je to gradić u koji idem, u kojem ću boksati. Što je, tu je. Sastavni dio karijere. Ovo je jednostavno jedna od postaja na putu do onog što mi je cilj, naslov svjetskog prvaka. Taj dečko je takav je kakav je, ali... hrabar je, mislim da će pružiti dobru borbu - rekao je Filip Hrgović za Sportske novosti. U biti, podaci o Kartoziji su načelno vrlo “tanki”. To je onda možda i poteškoća više za pripremiti se, posebno u tako kratkom vremenu za novog suparnika u ringu.

- Nema impresivnu karijeru po brojkama, ali mislim da je puno bolji nego što govori njegov trenutačni ranking. Nećemo se zavaravati, nije neka svjetska klasa, ali zna nešto o boksu. Hrabar je. Mislim da neće doći samo po novac, već da će htjeti pobijediti, što će onda biti dobro i za sve gledatelje.

One televizijske dakako. No, u ovakvim okolnostima, što si je Filip Hrgović zadao kao zadatak u Danskoj? Pobijediti nokautom? Riješiti pitanje u 1. rundi?

Neću srljati

- Mislim da je nokaut vrlo vjerojatan, ali neću srljati. Treba odboksati. Nikoga se ne može nokautirati na silu. Trebam ga malo otvoriti, a kad vidim da pada, onda ga i završiti. Nadam se da će to biti u prvih nekoliko rundi. S obzirom na ono što sam vidio, moglo bi tako biti.

Dvoboj Hrgovića i Kartozije u Danskoj je u biti, ma koliko čudno zvučalo na prvu, opasniji za Filipa. Grk u predstojećoj borbi nema što za izgubiti jer od njega nitko baš, osim vjerojatno njega samog, ne očekuje ništa drugo do poraz. Filip pak mora ozbiljno ući u ring, pazeći da se ne “oklizne” u borbi u kojoj se takvo što ni u ludilu ne očekuje.

- Pa je, za njega je ovo borba života. On će sada biti kako se kaže na 300 posto, dok je meni samo jedan u nizu. Sigurno da nisam turbo motiviran kao da se borim s nekim etabliranijim borcem, ali baš zato trebam biti još i više, maksimalno oprezan i odraditi borbu najbolje što znam. Punom snagom - veli Filip Beštija Hrgović.

Linker
20. travanj 2024 00:47