Regija

Ivan Erslan napada KSW-ovu titulu poluteške kategorije u sunaslovnoj borbi KSW 56 priredbe

Ivan Erslan
 Damir Krajac / CROPIX
Hrvatski borac Ivan Erslan u svom će drugom nastupu unutar KSW-a napasti titulu poluteške kategorije

Prije otprilike dva i pol tjedna, tijekom održavanja KSW 55 priredbe, objavljeno je kako će na idućoj priredbi vodeće europske MMA promocije nastupiti Tomasz Narkun, koji će tim putem braniti titulu KSW-ovog prvaka poluteške kategorije. Nekoliko dana kasnije pojavile se ipak neprovjerena informacija kako će njegov protivnik biti hrvatski borac Ivan Erslan. Kako se vijest pojavila, tako je brzo i utihnula, iako je najava ostala na nekim relevantnim medijima poput Sherdoga. No, sad je ta informacija službeno potvrđena od strane poljske promocije. Ivan Erslan će 14. studenog napasti titulu prvaka!

Veliko je to priznanje za borca koji je unutar KSW-ovog borilišta odradio tek jednu borbu. Bilo je to u studenom prošle godine, kad je u Areni Zagreb bio bolji od Darwina Rodrigueza. Trebao je Ivan u ožujku odraditi svoju drugu KSW borbu protiv Przemyslava Mysiale, no borbu je otkazao zbog ozljede, a onda je i cijela priredba otkazana zbog pandemije. Vratio se u borilište Ivan posljednjeg dana srpnja, kad je na FNC 3 priredbi bio bolji od Jusufa Hajrovića. Time je svoj profesionalni omjer doveo na 9-0, uz dodatak kako je u posljednje četiri borbe slavio prekidom. Sad će ovaj veliki 28-godišnji potencijal imati priliku jubilarnom desetom pobjedom doći do najvrjednijeg trofeja europske MMA scene, KSW pojasa.

No, zadatak mu neće biti lak, pošto će za dolazak do pobjede morati biti bolji od trenutno najuvjerljivijeg i najdugovječnijeg aktualnog KSW prvaka, Tomasza Narkuna (17-3). Narkun je titulu osvojio u listopadu 2015. godine, oduzevši je Goranu Reljiću, a do sada ju je četiri puta obranio. U međuvremenu je napao titulu teške kategorije, no Phila De Friesa nije uspio savladati. No, zato je dva puta u "superfightu" savladao legendu srednje kategorije, Mameda Khalidova. Narkun je vrhunski parteraš koji je osvajao mnoštvo trofeja s BJJ i grappling natjecanja, a dva puta je nastupio na najjačem svjetskom grappling turniru, ADCC-u. S vremenom je postao opasan i na nogama, no tu ipak ne bi trebao biti Erslanov nivo pa je za očekivati kako će hrvatski borac upravo u tom aspektu borbe pokušati iskoristiti njegove slabosti. Narkunu će ovo biti prva borba nakon rujna prošle godine i pobjede protiv Mysiale.

Iako Narkun ovim putem brani titulu, KSW ovoj borbi ipak nije dao status glavne borbe priredbe. Tamo će se naći borba koju smo jučer najavili, sudar srednje kategorije između Roberta Soldića i Michala Materle.

Prema svemu sudeći, 14. studenog trebala bi se dogoditi sjajna večer za hrvatski MMA, a nije isključeno niti da se na programu nađe još koji borac iz Hrvatske ili regije. Naime, KSW je osim dvije borbe najavio tek nastup Karoline Owczarz, dok bi ostatak programa trebao biti najavljen u narednim danima. Za očekivati je popis od osam borbi, gdje je moguće da se pojavi i jedna borba više ili manje. No, gledajući na praksu promocije u posljednje vrijeme, osam borbi je brojka koju je najrealnije očekivati.

Linker
25. travanj 2024 01:51