Regija

Ivan Erslan: Ne bježim od uloge favorita, takav pritisak zapravo iz mene izvlači najbolje

Ivan Erslan
 Damir Krajac / CROPIX
Ivan Erslan spreman je prihvatiti ulogu favorita u borbi protiv Jusufa Hajrovića

Osam mjeseci nakon što je oduševio prepunu Arenu Zagreb na KSW 51 priredbi, Ivan Erslan ponovno će ući u borilište. Po svoju devetu profesionalnu pobjedu krenut će u petak protiv Jusufa Hajrovića. To ipak neće biti u klubu Noa na Zrću, kao što se sve do danas vjerovalo, nego ipak u dvorani ATT-ja Zagreb, gdje Ivan inače i trenira. Naime, odluka Stožera civilne zaštite bila je takva da ne dopuštaju odvijanje priredbe koja je već bila u potpunosti osmišljena i isplanirana.

S Ivanom smo ipak prošli neke prigodnije teme, kao što je ona o pripremama. Ivan je u njih ušao nakon jedne lakše ozljede, zbog koje je krajem zime otkazao nastup na KSW-u, da bi na kraju i ta cijela priredba bila otkazana. Razdobljem koje je prošlo od posljednje borbe je zadovoljan.

"Bilo je odlično konstantno trenirati. Daleko sam od savršenog borca tako da se uvijek ima na čemu raditi. Maksimalno smo iskoristili vrijeme da bismo podigli moju snagu i kondiciju te općenito borilačke vještine, sve to na jednu još višu razinu", otkrio je Ivan, kojeg nije trebalo nagovarati na borbu nakon što je postalo službeno da će se FNC 3 održati:

"Dražen Forgač je borac i zna koliko nam znače nastupi. Puno sati provedenih na strunjači treba negdje i naplatiti, tako da sam objeručke prihvatio priliku čim je spomenuo da bih mogao nastupiti."

Ivana više niti ne možemo svrstavati među regionalne borilačke potencijale. On se posljednjim nastupima promovirao u jednog od lidera scene i na ovoj trenutnoj razini bi često mogao biti u statusu velikog favorita. To je nešto što neki vole, dok neki tu osjećaju dodatni pritisak. Ivan će veliki favorit biti i u ovoj borbi, iako protiv sebe ima iskusnog borca koji je puno toga prošao te koji može ugroziti svakoga ako mu se pruži prilika. Svjestan je toga svega najbolji hrvatski poluteškaš.

"U ovoj borbi je takav slučaj, odnosno favorit sam, ali svjestan sam svojih kvaliteta i vjerujem da će borba otići na moju stranu. Trenutno sam na jednom drugom nivou od protivnika i vjerujem da ću to pokazati. Ne bježim od uloge favorita i takva vrsta pritiska iz mene izvlači ono najbolje. Prvenstveno mislim da ne smijem napraviti neku glupu pogrešku, mislim kako me jedino tako može ugroziti u ovoj borbi", najavio je i prognozirao.

Ovo bi zapravo Ivanu trebala biti svojevrsna uvertira pred idući nastup u KSW-u, a on bi uskoro trebao doći. Poljska promocija se reaktivirala i sad se čekaju njihovi idući potezi.

"Forgi je u stalnom kontaktu s matchmakerom KSW-a i vjerujem da me do kraja godine očekuje nastup u toj promociji. Nadam se da će to ponovno biti u Areni Zagreb", još nam je iznio svoje nade i želje za razdoblje do kraja ove godine. Godine koja će rijetko kome ostati u lijepom sjećanju, no možda Ivan pokojim dobrim rezultatom ipak uspije doći i do lijepih uspomena iz iste.

Linker
23. travanj 2024 23:54