Regija

Izvagali se Hrgović i Kartozia, nikad teži 'El Animal' ima osjetnu prednost u kilaži

Filip Hrgović
 Damir Krajac / CROPIX
Nakon 10 mjeseci u ring se s najvećom kilažom u profesionalnoj karijeri vraća najbolji hrvatski boksač

Filip Hrgović imao je 112,4 kilograma na službenom vaganju koje je održano dan uoči borbe u kojoj će loviti svoju 11. profesionalnu pobjedu.

Najbolji hrvatski boksač tako je pred subotnji meč u danskom Strueru imao 12,4 kilograma više od svog sljedećeg suparnika, grčkog predstavnika Alexandrea Kartozije koji je na vagu stao s okruglih 100.

Hrgoviću će ovo biti prvi nastup nakon 10 mjeseci pauze, odnosno prvi nakon borbe u kojoj je nokautirao bivšeg dvostrukog izazivača Erica Molinu.

"Mislim da je nokaut vrlo vjerojatan, ali neću srljati. Treba odboksati. Nikoga se ne može nokautirati na silu. Trebam ga malo otvoriti, a kad vidim da pada, onda ga i završiti. Nadam se da će to biti u prvih nekoliko rundi. S obzirom na ono što sam vidio, moglo bi tako biti. Za njega je ovo borba života. On će sada biti kako se kaže na 300 posto, dok je meni samo jedan u nizu. Sigurno da nisam turbo motiviran kao da se borim s nekim etabliranijim borcem, ali baš zato trebam biti još i više, maksimalno oprezan i odraditi borbu najbolje što znam. Punom snagom - rekao je Filip Hrgović za Sportske novosti.

Kartozia je u dosadašnjoj karijeri upisao osam pobjeda te po jedan poraz i neodlučeni ishod. Sedam puta je slavio nokautom, a u ovaj meč uskočio je nakon što je svoj nastup protiv Filipa morao otkazati Čeh Ondrej Pala.

Zagreb, 041218.
Dvorana, Ulica 144. Brigade Hrvatske Vojske 2.
Otvoreni trening Filip Hrgovic pred mec sa Ytalo Perea.
Na fotografiji: Filip Hrgovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Linker
13. travanj 2024 03:20