Kakav meč! Miočić pobijedio Cormiera i nakon brutalne bitke obranio naslov UFC prvaka!

U Las Vegasu je održan jedan od najvećih teškaških okršaja svih vremena

Stipe Miočić i dalje je prvak UFC-ove teške kategorije, nakon što je trilogiju protiv Daniela Cormiera završio pobjedom jednoglasnom sudačkom odlukom nakon pet rundi.

Nakon 25 minute sjajne borbe, Stipe Miočić potvrdio se kao bolji, čvršći i izdržljiviji borac od Daniela Cormiera te je obranio titulu UFC-ovog prvaka teške kategorije. Prema mišljenju dva suca uzeo je Miočić četiri runde, dok je jedan sudac presudio 3:2 u korist prvaka, koji je tako slavio jednoglasnom odlukom na koju nitko neće moći prigovoriti.

 

Već od samog početka borbe bilo je jasno kakvu ćemo bitku gledati u Octagonu, odnosno da će pobjednik biti upravo onaj koji će bolje prezetirati tri gore navedene karakteristike. Sve je krenulo tako da je Cormier u početku bio agresivniji borac, a u prvoj je rundi viđeno i jedino uspješno rušenje u cijeloj borbi, nakon kojeg se Miočić odmah ustao. Preuzeo je onda Stipe kontrolu, no krajem runde je primio opak desni kroše koji ga je uzdrmao.

Puno bolje Miočić otvara drugu rundu, serijama od nekoliko udaraca, na koje Cormier nije mogao kvalitetno odgovoriti. Tek bi mu prošla poneka kontra. No, bio je Miočić uvjerljiv, a krajem runde umalo je borbu uspio i završiti. Pogodio je desnim krošeom, Cormier je bio na podu, ali nije bilo dovoljno vremena za napraviti dovoljno štete da bi došlo do prekida.

Jednako dobro Miočić nastavlja u trećoj rundi i već krajem prve minute uslijedila je nova opasna serija koja ugrožava Cormiera. Od ove runde viđeno je sve više klinča, no isti sad češće kontrolira Miočić. I ovu rundu prvak je potvrdio odličnom završnicom s nekoliko sjajnih udaraca te bijegom Cormiera, kojim je spriječio da mu se dogodi isto što i na kraju prethodne dionice.

Posljednje dvije runde bile su malo pasivnije, ali upravo to je odgovaralo Miočiću. Viđeno je sve više klinča i "dirty boxinga", a važno je napomenuti kako je sad Miočić konstantno bio onaj na sredini borilišta kad bi došlo do distance. Bila je to najneizvjesnija runda, a jednako se nastavilo u posljednjoj, svakako najmanje sadržajnoj u borbi. Ipak, vrlo pametan pristup prvaka donio je novu kontrolu klinča iz kojeg su padali udarci, ali ništa što je moglo bilo kojeg borca ugroziti. Tako se borba privela kraju uz sportski pozdrav oba borca, ali i sudačke kartice koje su donijela dva puta 49:46 i jednom 48:47 u korist Miočića.

Ispod odlomka možete detaljnije provjeriti tijek borbe.

Stipe Miočić vs. Daniel Cormier UŽIVO:

1. runda

Cormier odmah uzima sredinu Octagona, no prvu minutu nema ozbiljnijih pokušaja. To dolazi nakon otprilike minutu i 20 sekundi, kad Miočić pogađa udarac u tijelo, nakon kojeg Cormier ulazi u rušenje koje mu je uspjelo, no Miočić se odmah vratio na noge. Slijedi klinč uz rub kaveza, no pri završetku druge minute runde izlazi Stipe iz toga i vraća se na distancu. No, ponovno Cormier drži sredinu borilišta. Sredinom runde dobar zadnji direkt Miočića i još jedan udarac u tijelo nakon toga. Nažalost, nedugo nakon toga događa se ono što nismo htjeli vidjeti. Cormier i u ovoj borbi Miočića pogađa prstom u oko i to je izgledalo jako ozbiljno. Sudac Goddard upozorio je Cormiera dok se Miočić oporavljao i borba se nastavila. Sjajnih nekoliko udaraca Miočića ulaskom u posljednju minutu, u glavu i tijelo Cormiera, no nakon toga srlja u klinč i prima udarac pri izlasku iz istog, poput onog kakvim ga je Cormier u prvoj borbi nokautirao. Desetak sekundi prije kraja runde odličan desni kroše Cormiera koji nakratko uzdrmava Miočića. Moguće da je Cormier tim udarcem "ukrao" ovu rundu.

2. runda

Dobra serija Miočića početkom runde, no nije na nju uspio nadograditi još koji udarac. Ulaskom u drugu minutu Cormier još jednom pogađa pri izlasku iz klinča. Do sredine runde tek nekoliko udaraca s distance. Pokušavao je Miočić gađati tijelo i nekoliko puta mu je uspjelo, ali nije sjeo onaj pravi udarac. S druge strane, Cormier bi na to najčešće uspijevao kontrirati svojim udarcem. Miočić uspijeva Cormiera desnim krošeom ozbiljno uzdrmati desetak sekundi prije kraja runde te ulazi u "full mount", no nije bilo dovoljno vremena za završiti borbu. Da je bilo samo još desetak sekundi, teško bi Cormier izdržao do kraja runde i već ovdje bi sve bilo gotovo.

3. runda

Na početku treće runde, Cormier osjeća posljedice kraja prethodne, tako što mu se pojavila oteklina tamo gdje je primio udarac. Krajem prve minute žestoko napada Miočić i pogađa seriju udaraca na koju Cormier uspijeva nekako odgovoriti i ostati na nogama. Pola minuta nakon toga dolazi do klinča koji Stipe kontrolira točno pokraj svog kuta te prima bitne savjete. Sredinom runde novi napad Miočića, no Cormier se opet brani klinčem. Uspio je Cormier odmoriti kroz taj klinč i vratiti se na noge, no ponovno gledamo odličnu završnicu Miočića. Cormier je još jednom uzdrman, no pobjegao je i dočekao kraj runde. Ipak, na samom kraju vidjeli smo ubod Miočića u Cormierovo oko, na što je DC reagirao, ali sudac nije prihvatio njegovu sugestiju. Ispostavilo se kako je DC bio u pravu, no ubod je bio apsolutni nenamjeran.

4. runda

Četvrtu dionicu bolje otvara Cormier, kojem prolaze dva direkta, nakon čega Stipe ulazi u klinč i dolazi do kontrole uz ogradu. Nije to ipak dugo potrajalo i akcija je opet na sredini borilišta, koju sad dobrim kretanjem kontrolira Miočić. Dočekali smo sredinu runde bez jače inicijative, da bi uslijedio desni direkt Miočića, ali i desni kroše Cormiera nakon kojeg je ponovno sve egal. Završnica neizvjesne runde donosi novi klinč, a nakon izlaska iz njega kratku razmjenu u kojoj ponovno obojica pogađaju.

5. runda

Stipe je posljednju rundu otvorio agresivnije, ali prva minuta ponovno donosi po jedan bolji udarac sa svake strane, nakon čega je došlo do novog klinča koji kontrolira Miočić. Iz klinča se izlazi sredinom runde te je uslijedilo nekoliko dobrih udaraca Cormiera, no odmah nakon toga ponovno i Miočića. U posljednju minutu najpasivnije runde do sada ulazi se u klinču uz "dirty boxing". Miočić se odlučio na kontrolu uz ogradu kaveza i tako je dočekao kraj borbe.

Nakon 25 minuta sjajne borbe bodovni suci presudili su dva puta po 49:46 i jednom 48:47 u korist Stipe Miočića, koji je ostao UFC-ov prvak teške kategorije!

Sunaslovna borba priredbe donijela je pobjedu Marlona Vere nad Seanom O'Malleyem prekidom u prvoj rundi, kojem je prethodila ozljeda mlade UFC-ove nade. Ipak, nitko ne može time ništa oduzeti Veri koji je odradio sjajan posao i zasluženo slavio te sebe stavio u jako dobru poziciju za neke iduće borbe.

 

Što se tiče druge važne borbe teške kategorije, Jairzinho Rozenstruik bio je bolji od Juniora Dos Santosa nokautom pred kraj druge runde. Bivši prvak bio je bolji i konkretniji borac gotovo cijelim tijekom borbe, ali se onda potvrdilo koliko jako može udariti Surinamac, kao i to da JDS više nema ono što je potrebno za vratiti se na vrh. Prije svega se tu misli na sposobnost primanja udaraca, budući da je pao od prvog ozbiljnijeg.

 

Na glavnom programu priredbe pobjede su još ostvarili Daniel Pineda, koji je iznenadio favoriziranog Herberta Burnsa te je uvjerljivo odradio borbu koja je prekinuta u drugoj rundi, dok je Merab Dvalishvili nastavio graditi put prema vrhu bantama pobjedom u svojoj do sada najvažnijoj borbi, jednoglasnom sudačkom odlukom protiv Johna Dodsona.

Na uvodnom programu vidjeli smo pobjedu Vinca Pichela nad legendarnim Jimom Millerom, kao i slavlja Virne Jandirobe, Daniela Chaveza, Livije Renate Souze, Chrisa Daukausa te Kaija Kamake.

UFC 252 - Rezultati

Stipe Miočić def. Daniel Cormier - jednoglasna odluka sudaca (49-46, 49-46, 48-47)
Marlon Vera def. Sean O'Malley - TKO (R1, 4:40)
Jairzinho Rozenstruik def. Junior Dos Santos - KO (R2, 3:47)
Daniel Pineda def. Herbert Burns - TKO (R2 4:37)
Merab Dvalishvili def. John Dodson - jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27, 30-27)

Vinc Pichel def. Jim Miller Decision (unanimous) (29-28, 29-28, 29-27) 3 5:00
Virna Jandiroba def. Felice Herrig - prisiljavanje na predaju (R1 1:44)
Daniel Chavez def. TJ Brown - jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)
Lívia Renata Souza def. Ashley Yoder Decision (unanimous) (29-28, 29-28, 30-27)
Chris Daukaus def. Parker Porter - TKO (R1 4:28)
Kai Kamaka III def. Tony Kelley - jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!