Regija

Mario Žgela oduševio u ATT-ju: 'Rijetko viđen talent abnormalne fizičke snage'

Mario Žgela i Igor Pokrajac
Pretposljednji tjedan priprema za nastup na SBC 25 priredbi, Mario Žgela odradio je u ATT Zagreb dvorani. Tamo je mladi poluteškaš oduševio sve prisutne, a posebno glavnog trenera Dražena Forgača koji je o njemu rekao puno lijepih riječi. Jednako zadovoljan ovime što je napravio je i sam Mario.

22-godišnji borac iz Starih Mikanovaca, član vinkovačkog Valens MMA tima, svoju će petu profesionalnu MMA borbu odraditi na najvećoj priredbi SBC promocije do sada. SBC 25 održava se u Novom Sadu, a Žgelu tamo čeka Givago "Giba" Francisco (7-5), brazilski borac koji se u SBC-u već borio protiv jednog od najboljih srpskih boraca, Stefana Sekulića. Iskusan 27-godišnji borac pravi je ispit u pravo vrijeme za borca poput Marija, ali isto tako i borac za kakvog se potrebno dobro pripremiti. Zbog toga je Žgela u društvu svog glavnog trenera Ilije Zidruma ovaj tjedan proveo u Zagrebu, gdje je odradio ukupno sedam treninga u American Top Team dvorani. Sve je to rezultiralo međusobnim oduševljenjem. Od strane Marija te Ilije uvjetima i načinom na koji su primljeni, dok je ostatak boraca itekako ugodno iznenađen talentom koji je Žgela pokazao.

"Ovdje je uistinu sjajno. Od početka su me dobro primili i radio sam kao član tima. Uvjeti su nevjerojatni. Sparirao sam s gotovo svim borcima koji će nastupiti na FNC 2 priredbi i to mi je jako dobro došlo. Treninge je većinom vodio Saša Drobac kojem sam posebno zahvalan, kao i Draženu Forgaču", ukratko nam je svoje dojmove iznio Žgela, dok je jednako oduševljenje vladalo i kod njegovog trenera Zirduma. Došli smo i do informacija kako su neki poznati borci također pohvalili Žgelu, apostrofirajući u prvom planu njegovu fizičku snagu.

Posebno oduševljen onime što je Mario Žgela pokazao je Dražen Forgač. Glavni čovjek zagrebačkog ATT-ja prvo mu je širom otvorio vrata svog kluba i dvorane, a onda je otkrio sve što je vidio u jednom od najvećih hrvatskih talenata. Ono što Mario Žgela donosi sam po sebi rijetko koga ostavlja ravnodušnim.

"Mario Žgela je rijetko viđeni talent. Posjeduje abnormalnu fizičku snagu, a istovremeno je strašno agilan i okretan, posebno u borbi u parteru. Radi se o izuzetno kvalitetnom mladom čovjeku koji je svjestan svojih kvaliteta, ali i mana te je spreman na naporan rad. Velike zasluge za to ima i njegov trener Ilija Zirdum kojim sam oduševljen kao čovjekom i načinom na koji razmišlja. Dogovoreno je da nakon borbe na SBC-u 07.12. Mario postane dio našeg tima i da zajednički skrbimo o njegovoj karijeri. Siguran sam da Mario može napraviti veliki rezultat u MMA karijeri", rekao je Forgač nakon što je Žgela završio svoj prvi posjet Zagrebu. Idući put će to svakako biti na duže vremena i uz detaljniji te njegovim potrebama prilagođen trening.

Žgela nam je otkrio kako se već sad nalazi na samo dva kilograma iznad potrebne težine i da će na vagu bez problema stati s 93 kilograma. Njegov protivnik inače dolazi iz srednje kategorije te niti on ne bi trebao imati problema sa zadovoljavanjem gornje granice.

Nakon ove borbe, ako u njoj opravda očekivanja i upiše pobjedu, Mariju se otvaraju vrata nekih drugih promocija, ali možda čak i borbe za SBC titulu. No, vjerojatno ne ako do nje 7. prosinca dođe Igor Pokrajac, što se svi mi nadamo. Kako njih dvojica uskoro postaju timski kolege, a već sad su zajedno odradili nekoliko sjajnih sparinga, to onda više ne bi bilo u igri.

Linker
18. travanj 2024 08:53