Regija

Marko Milun nakon zlata u Debrecenu: 'Trebao mi je takav turnir, u London odlazim spreman na sve'

Mourad Aliev vs. Marko Milun
 screenshot/Youtube
Nakon što se sa zlatnim odličjem vratio s Bocskai Istvan turnira u mađarskom Debrecenu, Marko Milun prepun samopouzdanja može krenuti u pripreme za olimpijski kvalifikacijski turnir koji će se u ožujku održati u Londonu.

Kroz vrlo jak i težak turnir prošao je Marko Milun na putu do zlata u Debrecenu. Četiri meča u četiri dana, gdje su tri meča bila izuzetno teška, odradio je naš boksač. Prije svega se tu misli na polufinale i finale, gdje je hrvatski super teškaš pokazao veliku želju i srčanost te je odnio pobjedu. Svjestan je što je morao napraviti za ovaj veliki uspjeh te kako mu je obraniti titulu bilo puno teže nego istu prošle godine osvojiti.

"Bio je to jako težak turnir, podosta teži nego prošle godine. Bilo je tu puno kvalitetnih boraca poput Francuza i Kazahstanca. Kazahstanac je bio drugi na Svjetskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama mladih. Imao sam i ruskog protivnika, a svaki Rus je dobar. Mislim da mi je ovaj turnir itekako dobro došao prije kvalifikacija u Londonu. Trebao sam osjetiti ovakvu borbu", rekao je Marko nakon još jednog ispita u kojem je potvrdio svoj talent, a onda je dodao još nešto malo detaljnije o samim mečevima, prije svega o finalu protiv Mourada Alieva. U taj meč nije ušao na najbolji način.

"Pokazao sam veću želju za pobjedom i vjerujem da su to vidjeli svi, uključujući suce. Krajnji ishod je to i pokazao. Protiv Alieva sam prvu rundu dobro otvorio, ali me je iznenadio time što je od početka jako krenuo, budući da je on boksač koji voli ispitivati snagu na početku meča. Uspio sam se na vrijeme stabilizirati i smiriti ga pred kraj runde. Drugu rundu sam okrenuo na svoj mlin i tako sam meč priveo kraju. Mislim da sam u oba spomenuta meča ostvario čistu pobjedu", otkrio je Milun.

Nakon što je Viktor Vykhryst objavio odlazak u profesionalce, Milun će gotovo sigurno na londonskom turniru imati status nositelja. Time bi izbjegao one najbolje, no i među ostalima postoji nekoliko itekako opasnih protivnika. Prije svega je to zamjenski Ukrajinac, Tsotne Rogava kojeg bi svakako bilo dobro izbjeći. No, neće naš boksač unaprijed razmišljati o protivnicima.

"Dat ću sve od sebe da dođem do polufinala i kvalificiram se u Tokio. Ne fokusiram se na to tko su protivnici sve dok ne uđem u ring. Ako budem nositelj nadam se da ću u početku imati neke lakše protivnike, ali svejedno mi je. Tko god bude nasuprot mene, ja ga moram pobijediti", najavio je ono što će se od 13. do 23. ožujka održati u britanskoj prijestolnici, a onda je otkrio kako će izgledati pripreme:

"Kompletne pripreme ću odraditi u BK Leonardo, najviše zajedno s Alenom Babićem i Hrvojem Sepom. Naši profesionalci Petar Milas i Agron Smakići će dolaziti na sparinge tako da sam uvjeren da ću biti u potpunosti spreman. Još ćemo prije Londona odraditi jedan turnir da bih ostao u potrebnoj formi i nakon toga odlazimo na taj turnir."

Milun je u Debrecenu pokazao kako se itekako čemu imamo nadati od njega. A on je još uvijek vrlo mlad boksač s tek desetak pravih ozbiljnih mečeva iza sebe. No, svojim dosadašnjim nastupima uvjerio je sve da je nastup na Igrama njegova realnost te da tamo ne bi otišao biti prolaznik.

Linker
02. svibanj 2024 00:10