Regija

Jones prije Miočića želi 'riješiti' još jednog izazivača iz poluteške: 'Stipu bih s lakoćom pobijedio'

Jon Jones i Stipe Miočić
 Screenshot
Iako je pred njim neporaženi izazivač Dominick Reyes, Jon Jones ovih dana ne može pobjeći od priče o potencijalnom meču sa Stipom Miočićem.

'Bones' je još prije nekoliko dana Arielu Helwaniju otkrio da ga zanima borba s teškaškim prvakom, ali i da je uvjeren u svoju pobjedu nad Stipom.

Ubrzo nakon tih izjava oglasio se i predsjednik UFC-a Dana White uz riječi koje otkrivaju da je i on zainteresiran za okršaj dvojice svojih prvaka. No, White je u svom razgovoru s ESPN-om ipak naglasio da bi u ovim trenucima Miočića više volio gledati u trećem meču s Danielom Cormierom.

Da priča o mega meču Stipe i Jonesa postaje sve ozbiljnija aktualni prvak iz poluteške potvrdio je i u razgovoru za Combate gdje je iznio svoj plan. On bi, naime, nakon večerašnjeg okršaja s Reyesom trebao uključivati još jedan nastup u poluteškoj, a tek onda bi moglo uslijediti njegovo preseljenje u tešku i dvoboj s Miočićem.

"Postoji toliko strašnih teškaša i Stipe je jedan od njih. Ako bih se preselio u tešku i pokušao osvojiti tu titulu, onda bi to moralo biti u meču s njim. Iako se na njega gleda kao na najboljeg teškaša svih vremena, mislim da bih ga s lakoćom pobijedio. Zaista ne znam kad bi se to moglo dogoditi, ali znam da se želim boriti s njim. Međutim, volio bih se prvo obračunati s Coreyjem Andersonom u svojoj idućoj borbi. On je pričao previše sra*a i zbog toga mi je i taj meč privlačan. Dakle, volio bih borbu s Andersonom, a tek onda možda onu s Miočićem", poručio je Jones.

Dođe li do ovog okršaja, isti ćemo bez ustručavanja moći nazvati najvećim u povijesti UFC-a. Najuspješniji prvak u povijesti poluteške protiv najuspješnijeg u povijesti teške kategorije... Kakav bi to meč bio...

Linker
01. svibanj 2024 11:07