Regija

Međunarodni olimpijski odbor prekida londonske boksačke kvalifikacije

 screenshot/Olympic
Međunarodni olimpijski odbor na današnjem je sastanku odlučio prekinuti sva trenutna natjecanja vezana uz ovogodišnje Olimpijske igre u Tokiju, uključujući boksačke kvalifikacije u Londonu. Današnji program će se još održati prema rasporedu, a onda slijedi odgoda do daljnjeg.

Tužna vijest za sve boksačke fanove, ali i sportske fanove u cjelini, dolazi s današnjeg hitnog sastanka Međunarodnog olimpijskog odbora. Iz sigurnosnih razloga donesena je odluka kako se po hitnom postupku prekidaju sva natjecanja pod njihovom jurisdikcijom, od čega su svakako najznačajnije europske boksačke kvalifikacije u Londonu. Osim turnira koji se trenutno održava, otkazan je i onaj američki, ali i svjetski planiran za svibanj u Parizu.

Boksačka komisija pod jurisdikcijom MOI-ja odlučila je prekinuti turnir nakon konzultacija po pitanju sigurnosti sportaša te nakon novouvedenih restrikcija po pitanju globalnog prijevoza i uvođenja karantena u većini svjetskih država. Sve to s ciljem da bi sudionicima iz 60 europskih država osigurali siguran povratak svojim domovima. Komisija je najavila kako će pobliže pratiti situaciji te kako se nadaju kako će se natjecanje nastaviti u svibnju ili lipnju te da će se u tim mjesecima održati i preostali turniri potrebni za popunjavanje turnira boksačima i boksačicama s olimpijskom vizom.

Današnji program održat će se prema planiranom nakon čega se cijelo natjecanje prekida te bismo naše reprezentativce već sutra mogli očekivati kod kuće.

Linker
19. travanj 2024 14:05