Regija

Menadžer Filipa Hrgovića sutra dolazi na sastanak u Hrvatski boksački savez

Željko Karajica i Filip Hrgović
 Dragan Matic / CROPIX
Nakon što je izbornik boksačke reprezentacije Dorijan Čalić objavio popis boksača za olimpijski kvalifikacijski turniru Londonu te nakon što je Savez objasnio kakva je procedura u vezi tog turnira, ali i onog u Parizu, preostao je još najavljeni sastanak izbornika, predstavnika Saveza i menadžera Filipa Hrgovića, Željka Karajice. On će se održati sutra (četvrtak, 16. siječnja).

Prvi dio višemjesečne drame oko hrvatskog predstavnika super teške kategorije na europskom kvalifikacijskom turniru na nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju je završen. Popis na kojem se nalazi Marko Milun kao nositelj i Luka Pratljačić kao zamjena je otišao put ovlaštenih tijela. Osim toga, Savez je najavio kako će sve ostati prema prvobitnom planu. Milun ili Pratljačić imat će priliku svoju olimpijsku vizu osigurati između 13. i 22. ožujka u Londonu. Ako u tome ne uspije, priliku će u svibnju dobiti Filip Hrgović. U pitanju su svjetske kvalifikacije u Parizu, koje su zapravo posljednja šansa i s kojih će svoje mjesto na Igrama izboriti najbolja tri boksača.

Ipak, najavljeni sastanak predstavnika Saveza i Željka Karajice, menadžera Filipa Hrgovića, će se održati i to sutra (četvrtak, 16. siječnja).

Tajnik saveza Marko Marović potvrdio nam je kako će ovo biti prva prilika za sastanak izbornika Čalića s nekim od menadžera boksača, no nije točno poznato što će biti tema razgovora, tj. hoće li se razgovarati samo o Filipovom odlasku na turnir u Pariz, ako naš predstavnik u Londonu ne uspije u svom naumu.

U ovom trenutku za pretpostaviti je kako Filip Hrgović i dalje nije odustao od svoje prije nekoliko dana iznesene ideje. On se želi u revijalnom meču boriti protiv prvaka Hrvatske te ukoliko ga pobijedi izboriti situaciju gdje nitko ne bi išao u London nego samo on na spomenuti turnir u Parizu. To je obrazložio činjenicom da si on zbog svog rasporeda koji mora posložiti ne može dozvoliti situaciju da ne ide u Pariz. Upravo to mogla bi biti tema razgovora. Izbornik Čalić u razgovoru za naš portal rekao je kako ne vjeruje da je tako nešto moguće. Ipak, više informacija o sastanku trenutno ne znamo.

U svakom slučaju, možemo se nadati da novih turbulencija neće biti, posebno jer je državno prvenstvo jako blizu, a odmah nakon njega bit će potrebno krenuti u ozbiljne pripreme za nastup u Londonu. Svaka moguća distrakcija nikako nije poželjna, posebno jer stanje u boksu ne utječe samo na Marka Miluna i Luku Pratljačića nego na apsolutno sve boksače i boksačice koji se u Londonu nadaju ispuniti svoj san. Njima svima je potrebno osigurati najbolje uvjete i prije svega psihički mir.

Linker
15. travanj 2024 23:54