Regija

Miočić odgovorio na pritisak Whitea i Cormiera: 'To će se dogoditi i točka'

Stipe Miočić i Joe Rogan
 screenshot/Youtube
Stipe Miočić oglasio se nedugo nakon što je predsjednik UFC-a Dana White izjavio da postoji mogućnost oduzimanja pojasa prvacima koji će stvarati probleme s povratkom u Octagon.

Aktualni UFC-ov prvak u teškoj kategoriji pod velikim je pritiskom ovih dana. S jedne strane ima Daniela Cormiera koji koristi svoje učestale medijske nastupe za forsiranje trećeg susreta, a s druge Danu Whitea koji je u srijedu prokomentirao Miočićev slučaj.

White je, podsjetimo, u razgovoru s Barstool Sportsom jasno dao do znanja da ga ne zanima uvođenje novih privremenih titula.

"Gledat ćemo meč za naslov. Borbe se sada mogu odvijati. Znači, ili se želite ili ne želite boriti", izjavio je White pa dodao kako je "moguće" oduzimanje naslova prvacima koji neće htjeti nastupati.

Do takve je Whiteove reakcije došlo nedugo nakon što je Stipe u razgovoru s ESPN-om otkrio da ne može nastupiti u kolovozu te da bi novi susret njega i bivšeg dvostrukog prvaka Cormiera mogao biti izvediv tek u kasnijim jesenskim terminima.

"Nikad nisam odbio niti jednu borbu i nikada to neću napraviti. Uskoro stiže i šesti pojas", napisao je Stipe na Twitteru kao odgovor na posljednje vijesti pa objasnio probleme s kojima se suočava ovih dana:

"Zakon mojem glavnom treneru onemogućava otvaranje dvorane. Ne smatram da sam iznad bilo koga drugog po pitanju stvari koje su mi dopuštene. Ohio je pod ovim mjerama do 29. svibnja. One sekunde kada se dvorana otvori, ja ću započeti s trening kampom. Kratko i jasno. Nikad nisam nikoga izbjegavao."

Miočić je imao potom i jednu jasnu poruku za svog rivala.

"Želim se boriti s Cormierom. To će se dogoditi i točka. Dat ću svojim fanovima ono što žele vidjeti. Moj menadžment već s UFC-om radi na datumima. A ja trenutno slijedim upute guvernera DeWinea i obavljam svoj posao kao predstavnik hitnih službi. Ja ne mogu kontrolirati globalnu pandemiju", zaključio je prvak.

Linker
20. travanj 2024 01:30