Regija

Pavić u vrlo izjednačenoj borbi ostala bez medalje na Svjetskom prvenstvu

 Screenshot (YouTube)
Na četvrtom i posljednjem danu pojedinačnog dijela Svjetskog prvenstva do 21 godine u marokanskom Marrakechu, Petrunjela Pavić osvojila je peto mjesto u kategoriji do 78 kilograma.

Pavić je prvo u napetoj borbi “zlatnim bodom” pobijedila aktualnu juniorsku europsku doprvakinju, Francuskinju Assiu Said Errhamani (wazari).

U četvrtfinalu je za Petrunjelu u ovom trenutku ipak bila prejaka Japanka Rinoko Wada, koja ju je ipponom poslala u repasaž. Repasažnu borbu Pavić je odradila dominantno - wazarijem i tranzicijom u zahvat držanja za ippon Petrunjela je osigurala borbu za brončano odličje. Tamo je u vrlo izjednačenoj borbi ipak izgubila od Portugalke Patricije Sampaio (ippon) i tako završila na petom mjestu.

U kategoriji do 63 kilograma za Hrvatsku je nastupila Iva Oberan. Iva je u prvom kolu bila uspješnija od Brazilke Lime, no u idućoj borbi ju je zaustavila Njemica Winzig. Prvog dana za Hrvatsku je nastupio Robert Klačar u kategoriji do 66 kilograma. U prvom kolu ga je zaustavio Gruzijac Tutašvili. Poraze u početnim borbama upisale su i Helena Vuković i Anđela Violić.

Paralelno sa završnim danima SP-a u Marrakeshu održavao se i Europski kup u Malagi. Na njemu je sedmo mjesto u kategoriji do 78 kilograma zauzela Brigita Ljuba, s dvije pobjede u četiri borbe.

Linker
26. travanj 2024 22:41