Regija

Pobijedio je bivšeg svjetskog prvaka, 'nestao' iz boksa, a borbom protiv Hrgovića iznenadio svoje Čehe!

Ondrej Pala
 Instagram
Predstavljamo idućeg Filipovog protivnika, borca čiju odluku nisu očekivali ni njegovi sunarodnjaci

Filip Hrgović uskoro će po prvi puta posjetiti Dansku. 'El Animal' na sjever Europe otisnut će se s ciljem da 26. rujna protiv Čeha imena Ondrej Pala upiše 11. profesionalnu pobjedu i tako dođe još jedan korak bliže napadu na svjetski tron.

"Veselim se povratku u ring. U Danskoj još nisam bio. Borio sam se diljem svijeta, a sad sam uzbuđen što ću imati priliku pokoriti novi teritorij", poručio je Filip jednom kada je vijest o njegovom idućem protivniku postala službena.

Tko je Ondrej Pala?

35-godišnjak rodom iz Praga iskusni je teškaš s čak 38 profesionalnih nastupa i nekoliko mečeva na iznimno visokoj razini.

Pala se profesionalcima priključio još davne 2005. godine te je do dana današnjeg upisao 33 pobjede i pet poraza.

Kao njegove najveće uspjehe u karijeri možemo navesti pobjedu nad bivšim svjetskim WBO prvakom Henryjem Akinwandeom iz 2008. te nastup u Njemačkoj koji se dogodio tri godine kasnije i u kojem je zaustavio Ukrajinca Oleksiyja Mazikina te postao europski WBO prvak u teškoj kategoriji. Spomenutu titulu zadržao je nakon meča s Darnellom Wilsonom, ali bez iste ostaje već u ožujku 2012. kada ga je u Turskoj tehničkim nokautom svladao Nijemac Konstantin Airich.

Uspio se Ondrej potom s dvije pobjede vratiti na pobjedničke staze i tako izboriti meč s boksačkom zvijezdom Dereckom Chisorom. No, njihov okršaj za WBO i WBA internacionalne titule trajao je samo tri runde, odnosno do trenutka kada slavni britanski teškaš pred svojim navijačima u Londonu zaustavlja češkog udarača.

Pala potom ekspresnom pobjedom nad Romanom Cherneyjem stiže do novog velikog meča, ali onda gubi od još jednog poznatog Britanca Davida Pricea. I to u Danskoj u kojoj će se obračunati i s 28-godišnjim hrvatskim brončanim olimpijcem.

Vraća se nakon šest godina!

Meč s Priceom posljednji je koji je Pala odradio kao profesionalac, a vjerovali ili ne odvio se davne 2014., što bi značilo da je od tada prošlo već šest godina!

Naime, Ondrej je prvo prekinuo boksačku karijeru, a potom je prošlog studenog i oživio na amaterskoj razini. Postao je u međuvremenu češki prvak te si je kao idući cilj postavio nastup na Olimpijski igrama. Prema pisanjima portala Sport.cz, koji je inače njegov povratak u profesionalne vode nazvao "iznenađenjem", Pala je prije nekoliko tjedana neuspješno odradio amaterski MMA debi.

Što o njemu misli Hrgović?

"Za njega znam godinama, a analizu ću s trenerima napraviti u narednim danima. Sigurno je dečko hrabar. Agresivan je, ne boji se, ide u izmjene i ima dobar lijevi kroše. Mislim da će od prve runde krenuti jako i agresivno i moram biti oprezan. Velik je i težak i treba ga iskontrolirati u prvih nekoliko rundi. No svakako mislim da sam kvalitetniji borac i ako odradim sve onako kako znam i kako dogovorim s trenerima mislim da ne bi trebalo biti problema", komentirao je Filip svog protivnika dok je Pala u najavio ovog meča bio dosta škrt na riječima.

"Tijekom svoje karijere davao sam puno izjava pred nastupe i dosta mi je toga. Sve što imam za reći bit će rečeno nakon prvog zvona. Volim ovaj sport i dolazim se boriti", poručio je iskusni češki predstavnik.

VIDEO: Dean Bauer

Linker
19. travanj 2024 00:44