Regija

Poznat datum idućeg Hrgovićevog meča, 'El Animal' odgovorio na kritike o kvaliteti njegovih protivnika

Filip Hrgović
 Zeljko Puhovski / CROPIX
"Ja već dugo prozivam velika imena. Znamo da je svima rizično prihvatiti borbu sa mnom"

Filip Hrgović vratio se u nedjelju u Zagreb. 'El Animal je oko 14 sati sletio u Zračnu luku Franjo Tuđman gdje su ga dočekali članovi njegove obitelji, ali i brojni novinari.

Najbolji hrvatski boksač pred okupljenima se osvrnuo na subotnji meč u Danskoj, odnosno borbu u kojoj je svladao Alexandrea Kartoziju i stigao do svoje 11. pobjede u profesionalnoj karijeri. Hrgović i njegov tim usput su i najavili idući meč koji ih čeka 7. studenog protiv Rydella Bookera.

"Hvala svima na ovom lijepom dočeku. Mislim da nisam zaslužio, ali eto što je tu je. Nakon 10 mjeseci sam se vratio u akciju, bio je to uvodni meč da ponovno osjetim kako je biti u ringu. Protivnik je bio kakav je bio. Nakon 10 mjeseci stanke protivnik je po mjeri. Završilo je malo i na dramatičan način. Nadam se da će on biti dobro. Drago mi je da sam ponovno boksao i već za nekih mjesec dana boksam ponovno pa mjesec dana nakon toga još jednom. Znači, dva meča do kraja godine. Sretan sam što sam ponovno u akciji."

Mnogi čekaju kad ćeš se boriti protiv nekog jačeg imena, kako doživljavaš te komentare iz boksačkog svijeta?

"Ja sam od prvog meča promotoru rekao da ću se boriti s bilo kime. Na sve sam spreman još od prvog meča i borim se s onima koje moji promotori dogovore. Na mojem menadžeru i promotorima je da dogovaraju borbe. Ja prozivam velika imena već dugo. Znamo da je svima rizično prihvatiti borbu sa mnom. Da se mene pita, ja bih se sutra opet borio s nekim velikim imenima. Između ostalog, ja sam se u prvih 11 mečeva borio s protivnicima boljima od onih s kakvima su se borili neki aktualni svjetski prvaci. To sve govori o tome. Svi imaju pozitivan 'score'. Imao sam imao dobrih 11 protivnika, barem s obzirom na neke svjetske prvake."

Obuzdavaju li menadžer i promotori na neki način tvoju želju da odmah uđeš u te nekakve velike mečeve?

"Ne znam, možda oni meni ne kažu cijelu istinu, ali uvijek je riječ o tome da ta velika imena ne pristaju na borbu. Jer sam rizik, kao što sam puno puta rekao. Puno njih krene pa odustane od pregovora. Ja sam spreman na borbu sa svima, a drugo me ne zanima. Na njima je da grade moju karijeru i vode me u pravome smjeru. Ja se osjećam spremno za borbu sa svima", izjavio je Hrgović pa dodao:

"Jedna činjenica - moj sljedeći meč će biti 12., a jedan Anthony Joshua, koji je velika zvijezda, je u 12. borbi za protivnika imao čovjeka s kojim sam se ja borio u prvoj. To je činjenica koja govori dovoljno o kvaliteti mojih protivnika. Što se tiče poraza, normalno da bi me vratio 10 koraka unatrag i ne bi bio dobar u ovoj fazi karijere. Ali ponavljam, ja ću se boriti s kim god i kad god, a ostalo je na mojim promotorima. Ako fanovi sljedeći put ne budu zadovoljni s odabirom protivnika, evo krivaca - moj tim", uz osmijeh je poručio Hrgović.

Potom je riječ dobio i Filipov menadžer Željko Karajica:

"Komentara će biti bez obzira na to što napravimo. Jedni će slaviti, drugi će plakati. Filip je u pravu. Gradimo polako. Filip je sad šesti po IBF-ovoj ljestvici. To je fenomenalno za 11. borbu. Gradimo dalje na tome priču. Nije to samo ulazak u ring i u pozadini moraju pasti neki dogovori... Evo jedan Dillian Whyte čeka dvije godine. Službeni izazivač čeka na borbu za svjetsku titulu i onda izgubi od Povetkina i to ga možda unazadi nekih godinu-dvije i možda novu priliku nikad ni ne dočeka. Ima tu više stvari koje se moraju posložiti. Puno njih govori da žele najjače, ali kod Filipa znam da je tako. Nije ni ovaj Grk došao da legne u drugoj rundi, došao se boriti. Sve to mora proći. Jači smo i fizički i mentalno. A kad dođe taj trenutak, on mora biti tu i možda ćemo imati tjedan dana da uskočimo i da se borimo. Za to treba biti spreman", rekao je Karajica.

Pitanja su zatim ponovno bila usmjerena prema Hrgoviću:

Idući protivnik je Rydell Booker, sparirali ste, koliko je to opasno?

"Jedan od vještijih sparing partnera, dečko je tehnički dobar. Nije realno u najboljim boksačkim godinama. Ima 39 i nije na mojoj razini, ali jako je vješt, tehnički jako dobar. Ovisi i o tome u kakvoj će on formi doći, hoće li zagristi i vidjeti veliku priliku ili će doći po još jedan 'payday'. Ne treba ga podcijeniti, treba se spremiti ozbiljno. Zna vjerojatno neke moje slabosti. Skenirao me u tom kampu, odradili smo puno rundi. Nadam se da će sve dobro proći, najbitnije je da se ta borba održi s obzirom na situaciju u svijetu", najavio je Filip idući nastup, a nakon toga smo i dobili potvrdu njegovog menadžera da će se ista održati 7. studenog i to vjerojatno na Floridi.

Ovoga puta nije tu bio trener Pedro Diaz, kakva je situacija oko idućeg meča?

"Sad ćemo napraviti plan priprema. Hoću li ja u Miami ili će Pedro doći tu. Možda već kroz tjedan dana putujem ako ću ja morati do njega. Vidjet ćemo koja je najbolja opcija s obzirom na situaciju", zaključio je Hrgović.

Linker
19. travanj 2024 22:45