Regija

Ramon Ferati poražen na Svjetskom prvenstvu od boksača iz Jordana

Ramon Ferati i Mohammad Alwadi
 screenshot
Hrvatski boksač Ramon Ferati eliminiran je u prvom kolu Svjetskog prvenstva. Njega je u samom otvaranju turnira do 57 kilograma savladao iskusni Mohammad Alwadi iz Jordana.

Mladi boksač iz Rijeka nije imao nikakve šanse protiv 34-godišnjeg Alwadija koji je od prve sekunde meča postavio ritam. Agresivnim pristupom i čestim ulascima je anulirao Feratijevu prednost u dužini ekstremiteta, a prednost u visini ovog puta je boksaču iz Rijeka zapravo postala minus. Nikako nije uspijevao kvalitetno pogoditi Jordanca, odnosno većina udaraca prolazila je iznad glave Alwadija, koji je automatski sve to kažnjavao kombinacijama udaraca.

Pokušavao je Ferati, no mora se priznati kako mu je za nešto više nedostajalo iskustva protiv boksača ovog tipa. Jordanac je prepoznao taktiku koja mu prolazi i provodio ju je u djelo kroz sve tri runde. Tako ne treba čuditi što je sudačka odluka bila čista i jednoglasna, a dva suca dala su mu sve tri runde rezultatom 10-8.

Od hrvatskih boksača u turniru su preostala dvojica. Marko Zeljko svoj će meč prvog kola kategorije do 69 kilograma odraditi u petak, dok superteškaški turnir u kojem se puno očekuje od Marka Miluna starta u ponedjeljak.

Linker
18. travanj 2024 20:33