Regija

Sjajni Aleksandar Rakić dominantno i uvjerljivo savladao Anthonyja Smitha

Aleksandar Rakić
 screenshot
Aleksandar Rakić prezentirao je 15 minuta apsolutne dominacije protiv Anthonyja Smitha

Fenomenalna, dominantna i nevjerojatno uvjerljiva izvedba u borbi protiv Anthonyja Smitha stvorila je od Aleksandra Rakića UFC-ovog Top 5 poluteškaša. Tako bi barem trebalo to izgledati nakon što do sada petoplasirani borac ljestvice izazivača nije uspio ni na koji način parirati sjajnom srpskom borcu. U svojoj prvoj glavnoj UFC borbi do sada, Rakić je izgledao najbolje u dosadašnjoj karijeri.

Rakić, koji je za ovu borbu po prvi put u karijeri odabrao predstavljati Srbiju, a ne Austriju, od samog početka krenuo je provoditi u detalj osmišljenu taktiku. Prvi dio nje bili su low kickovi, kojih je već u prvoj minuti pogodio šest komada, da bi nedugo nakon toga spojio dva, zahvaljujući kojima Smith završava na podu. Pokušao je Rakić napraviti štetu u parteru, no Smith se ustaje i pokušava se uspeti na leđa. Ipak, lako ga se Rakić riješio i još jednom bacio na pod, gdje je dominantnu poziciju držao cijelu drugu polovicu runde, uz to da je bio dovoljno aktivan da ih sudac ne bi vratio na noge.

U drugoj rundi Smith je onaj koji prvi ulazi u klinč, no umjesto da mu je prošlo rušenje, zapravo je on još jednom završio kao borac na leđima. Rakiću je takva situacija odgovara, budući da se osjećao jako dobro u gornjoj poziciji. Istu je kontrolirao uz nanošenje konstantne štete te je uspješno odgovorao na svaki Smithov pokušaj izlaska. Tako je protekla cijela druga runda i bilo je jasno da Smith u posljednjoj treba prekid. Otvorio je Amerikanac istu odličnim desnim krošeom, no isti kao da je razljutio Rakića, koji pogađa serija udaraca nogama. Nakon pola minute runde, borci su još jednom na podu, a "Rocket" u poziciji koja mu apsolutno odgovara. Pokušavao je Smith izaći, ali to je rezultiralo samo time da je ostavio leđa, preko kojih ga je Rakić još lakše kontrolirao. Deset sekundi prije kraja, Rakić se je podigao na noge i krenuo slaviti pobjedu, koju je nakon znaka za kraj borbe te sudačke odluke zasluženo dobio.

Impresivna predstava donijela je sudačke kartice s jednim 30-26 bodovanjem te dva puta 30-27. Također je važno navesti kako je Rakić nakon tri runde izgledao kao da bez probleme može odraditi još dvije. Nove ljestvice trebale bi ga dovesti na dosadašnje Smithovo mjesto, nakon čega bi Rakić mogao biti možda samo jednu borbu od napada na UFC titulu do 93 kilograma.

Linker
19. travanj 2024 05:51