Regija

Službeno potvrđen idući meč Filipa Hrgovića: 'Cijeli svijet će me gledati, ovo je velika prilika i najteža borba moje karijere!'

Filip Hrgović
 Alen Medjic / CROPIX
Filip Hrgović 7. prosinca borit će se u Saudijskoj Arabiji protiv bivšeg dvostrukog izazivača za svjetsku titulu - Erica Moline. Iako je riječ o informaciji staroj 20-ak dana, ona je s današnjim danom postala službena. 

"Čast mi je što sam dio ove sjajne priredbe. Ovo je veliki iskorak za mene. I po pitanju protivnika, ali i po veličini priredbe na kojoj nastupam. Cijeli svijet će gledati i ovo je velika prilika da pokažem svoje vještine", rekao je Hrgović u najavi meča.

Najbolji hrvatski boksač za protivnika će imati iskusnog Amerikanca koji se za svjetsku titulu borio 2015. i 2016. godine. Protivnici su mu tada bili Deontay Wilder s kojim je izdržao devet rundi te Anthony Joshua koji ga je završio za tri.

"Očekujem tešku borbu. Molina se dvaput borio za svjetsku titulu. On je uzdrmao i umalo nokautirao Wildera u njihovom okršaju. Opasan je to borac s puno iskustva. Očekujem najtežu borbu svoje karijere. Sve je na treninzima savršeno, postajem jači i bolji svakim kampom. Pedro Diaz je sjajan trener i mislim da smo skupa dobar tim. Sa svakim pripremama vidim sve više i više njegovog znanja i iskustva. Mislim da on zna izvući najbolje iz mene", dodao je Hrgović istaknuvši i da je jako uzbuđen što će nastupiti na ovako velikom i sjajnom eventu.

Filip će u ovom okršaj loviti 10. pobjedu iz isto toliko nastupa. Dok je ovo Molini 33. meč otkako se počeo profesionalno baviti boksom. 37-godišnji Amerikanac dosad je slavio u 27, a gubio u pet nastupa.

Podsjetimo, priredbu u Saudijskoj Arabiji predvodi revanš Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza Jr.-a, a napomenimo i da je potvrđen meč Alexandera Povetkina kojeg će u ringu dočekati Michael Hunter.

Linker
19. travanj 2024 21:28