Regija

Švedski Hrvat se za samo dva tjedna bori protiv Alexandera Gustafssona

Turkalj i Gustafsson
 YouTube (Screenshot)
Švedski borac hrvatskih korijena Anton Turkalj će odmjeriti snage s bivši višestrukim UFC izazivačem u poluteškoj kategoriji Alexanderom Gustafssonom. Dvojac će se boriti u "grappling" dvoboju na "AK Fighting Championship" eventu koji je zakazan za 11. prosinac.

Turkalj do sada ima 4-0 u profesionalnoj karijeri koja traje od 2017. godine. Prije prelaska u profesionalce Turkalj je sakupio čak 13 amaterskih mečeva i to na najvećim natjecanjima poput Svjetskog ili Europskog IMMAF prvenstva. Posljednji profesionalni dvoboj je odradio protiv Felixa Polianidisa 12. listopada ove godine na Excellence FC 2 eventu. Inače Turkalj je rođen u Švedskoj, a trenutačno živi i trenira u Goeteborgu.

Gustafsson je, s druge strane, i dalje službeno u mirovini, iako se špekulira da bi se mogao vratiti u aktivni sport jer su mu tek 32-godine. Bivši UFC izazivač se umirovio nakon poraza od Anthonyja Smitha ove godine. Unatoč odlasku u mirovinu i dalje je 7. najbolji poluteškaš svijeta prema UFC-u. "The Mauler" je ljubičasti pojas u BJJ-u i trenira u slavnom Alliance MMA klubu iz Stockholma. Ukupno u MMA karijeri ima 18 pobjeda i 6 poraza. Tri puta se borio za pojas UFC prvaka, ali je sva tri puta ostao prekratak; dva puta protiv Jonesa i jednom protiv Cormiera. AK Fighting ovaj meč najavljuje kao veliki povratak Alexandera Gustafssona.

Linker
18. travanj 2024 11:15