Regija

Trušček ugušio Bakočevića i postao regionalni BMF, pobjede Erslana, Janičića, Barria, Vuković i Batura

 Ronald Goršić / CROPIX
Ivica Trušček postao je balkanski BMF nakon dominantne pobjede protiv Vase Bakočevića

(kliknite na fotografiju za galeriju)

Ivica Trušček postao je najopakiji borac Balkana nakon neočekivano dominantne pobjede u velikom revanšu protiv Vase Bakočevića, ujedno glavnoj borbi FNC 3 priredbe. Borac iz Križevaca slavio je gušenjem u drugoj rundi, nakon čega je izuzetno emotivno proslavio svoju veliku pobjedu. Sjajnu pobjedu upisao je i Ivan Erslan, koji je nokautirao Jusufa Hajrovića, a uspješni su bili i preostali favoriti, Miloš Janičić, Francisco Barrio, Adriana Vuković i Martin Batur.

Pročitajte kako je protekla svaka od šest borbi održanih večeras u dvorani zagrebačkog American Top Teama.

Ivica Trušček def. Vaso Bakočević - prisiljavanje na predaju (RNC), 2. runda (3:54)

Borba koja je za ulog imala pojas najopakijeg borca regije, odnosno Balkana, u startu je krenula upravo onako kako bi se po pitanju te titule očekivalo. Odmah je došlo do žestoke razmjene udaraca, no i fenomenalne reakcije Truščeka, koji je obranio rušenje, a onda došao do dominantne pozicije u parteru. Odlično se postavio i krenuo s udarcima, a kod svakog Vasinog pokušaja izlaska je reagirao još boljom promjenom pozicije nakon koje bi nastavio raditi štetu. Nakon otprilike dvije minute Bakočević je na leđima, a Trušček postaje još bolji i uvjerljiviji. Nastavio je Trušček dominantno raznim udarcima, par puta je pokušao doći do vrata, no iskusni Bakočević je izdržao do kraja runde, koju se svakako trebalo bodovati 10-8 u korist borca iz Križevaca.

Zagreb, 310720.
Dvorana American Top Teama.
Borilacki spektakl Fight Nation Championship.
Na fotografiji: Ivica Truscek (Hrvatska).
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / CROPIX

Početkom druge runde malo drugačija slika. Bakočević je sad sjajno reagirao na Ivicin pokušaj rušenja te Ivica završava na leđima, a Cronogorac kreće sa svojim napadima. Ipak, Trušček je fascinirao time kako je ostao miran, branio udarce te se u jednom trenutku podigao i bacio Vasu preko svojih leđa. Pokušavao je iz gornje pozicije ući u "mount", no nije mu uspjelo. Bakočević je pokazao umor puno prije nego njegov protivnik i to je rezultiralo novom dominacijom Truščeka, koji je sjajno iskoristio poziciju u koju je sada došao. Bakočević se ustao na koljena, nakon čega Trušček pokušava raznim udarcima napraviti što veću štetu. Vaso nakon toga kratko odlazi na leđa, no upada u zamku. Terror hvata giljotinu, tjera svog protivnika na tapkanje i postaje najopakiji čovjek na Balkanu!

Ivan Erslan def. Jusuf Hajrović - nokaut, 1. runda (3:34)

Ivan Erslan je nastavio potvrđivati svoju kvalitetu i ovog puta je na najbolji način opravdao status velikog favorita u borbi protiv hrabrog Jusufa Hajrovića. On nije samo prihvatio ovu borbu nego je odlučio otvoreno se suprotstaviti članu KSW-a. Erslan je od početka bio agresivniji i dobro je kombinirao, a sjajnim radom nogu je Hajrovića prisilio na kretanje uz ogradu. Istekom prve minute došlo je do klinča koji Erslan kontrolira otprilike minutu, nakon čega su borci ponovno na distanci. Jakim udarcima napada Erslan, ali Hajrović ne pokazuje znakove primanja štete. Ipak, fascinirao je Ivan svojom staloženošću i nastavio je strpljivo čekati priliku koja je došla otprilike minutu i pol prije kraja runde. Tad je Hajrović na izlasku iz klinča pogodio desnim krošeom i to je bio klasični nokaut nakon kojeg je Jusuf bio na podu, a borba gotova.

Zagreb, 310720.
Dvorana American Top Teama.
Borilacki spektakl Fight Nation Championship.
Na fotografiji: Jusuf Hajrovic (Srbija) i Ivan Ersian (Hrvatska).
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / CROPIX
Ivan Erslan vs. Jusuf Hajrović

Miloš Janičić def. Tonči Peruško - prisiljavanje na predaju (giljotina), 1. runda (1:14)

Prvu borbu nakon zagrebačkog KSW-a odradio je i Miloš Janičić, no za razliku od Erslana, on je u tada Areni doživio veliko razočaranje. Poraz od Romana Szymanskog će manje boljeti nakon impresivne izvedbi u borbi protiv momka iz pulskog Trojana. Već na samom početku borbe odličan kroše Janičića na koji Peruško pokušava odgovoriti kontrom, no jako dobro Crnogorac eskivira. Izlaskom iz prve minute Peruško ide na udarac šakom iz okreta, nakon čega ulazi u rušenje. Uspio je u tome, na Janičić je u procesu stavio ruke oko njegovog vrata, čvrsto stisnuo i prisilio ga na tapkanje.

Zagreb, 310720.
Dvorana American Top Teama.
Borilacki spektakl Fight Nation Championship.
Na fotografiji: Tonci Perusko (Hrvatska) i Milos Janicic (Crna Gora).
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / CROPIX
Tonći Peruško vs. Miloš Janičić

Francisco Barrio def. Aleksandar Janković - Prisiljavanje na predaju (neck crank), 3. runda (2:20)

Ispitivanje distance u ovoj borbi trajalo je prvu minutu, nakon čega Barrio napada i pritišće protivnika uz ogradu. Počinje tamo raditi na rušenju, no preko dvije minute Janković brani sve pokušaje. Ipak, Francisco onda prolazi jednim laktom, nakon čega napokon dolazi do punog hvata i uspješnog rušenja. Dolazi do pune kontrole, ali ipak Janković dobro brani udarce sve do samog kraja runde, kad se Barriu napokon otvorilo, ali nije bilo dovoljno vremena da završi borbu.

Zagreb, 310720.
Dvorana American Top Teama.
Borilacki spektakl Fight Nation Championship.
Na fotografiji: Aleksandar Jankovic (Srbija) i Francisco Barrio (Hrvatska).
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / CROPIX

Ono što je Francisco napravio u kasnijem razdoblju prve runde, u drugoj mu je to uspjelo već krajem prve minute. Janković je završio na podu, a Croata u bočnoj poziciji odakle pokušava napraviti štetu desnom rukom. U jednom trenutku pokušava se prebaciti u "full mount", na što Janković zatvara gard te nastavlja blokirati udarce. Dominaciju Barrio nastavlja do kraja runde, no borbu ponovno nije uspio završiti. Sve se jednako nastavilo u trećoj rundi, nakon što je Francisco odmah srušio već umornog Jankovića, a onda je sredinom iste napokon došao do snažnog pritiska na vrat i tapkanja kojim je borba završena.

Adriana Vuković def. Monika Porazynska - Predaja (udarci), 1. runda (1:14)

Još jedna ekspresna pobjeda za nevjerojatno talentiranu Adrianu Vuković, čija je protivnica iz Poljske u borilištu izdržala tek nešto više od jedne minute borbe. Borba je započela vrlo kratkim ispitivanjem snaga te Adriana napada nakon otprilike pola minute. Dovela je protivnicu do ograde, a onda ju i srušila, nakon čega je kratko krenula na ruku, ali vrlo brzo se prebacila na udarce. U jednom trenutku su se borkinje pomaknule prema sredini, nakon čega Adriana stavlja Porazynskoj ruku pod vrat te nastavlja s udarcima sve dok njena protivnica nije tapkala.

Zagreb, 310720.
Dvorana American Top Teama.
Borilacki spektakl Fight Nation Championship.
Na fotografiji: Monika Porazynska (Poljska) i Adriana Vukovic (Hrvatska).
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / CROPIX

Martin Batur def. Martin Horsky - Prisiljavanje na predaju (RNC), 2. runda (4:57)

Martin Batur nije otvorio agresivno kao što smo od njega navikli još iz vremena FFC Futuresa, no razlog toga vjerojatno je duga pauza. Tako do polovice prve runde nije bilo prave akcije, tek neki udarci kojima su borci pokušavali pronaći distancu. Prvi ju je pronašao Batur i to sredinom runde, kad je serijom od nekoliko udaraca pogodio borca iz Češke. Osjetio je da ima priliku pa je borac iz Zadra nastavio sve više napadati, sve do same završnice runde. Tada je putem nekoliko udaraca poslao Horskog na pod, ali nije bilo dovoljno vremena da borbu i završi.

Zagreb, 310720.
Dvorana American Top Teama.
Borilacki spektakl Fight Nation Championship.
Na fotografiji: Martin Horsky (Ceska) i Martin Batur (Hrvatska).
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / CROPIX

Drugu rundu Batur je napao puno ranije te je doveo svog protivnika do ograde. Tamo je pokušao giljotinu koju je Horsky obranio, no hrvatski Martin odmah odvodi borbu na pod. Krenuo je raditi na poziciji, no u jednom trenutku Horsky uspijeva ustati. Ipak, Batur je i dalje agresivan te još jednom odvodi borbu na pod, a na licu borca iz Češke se vidjela velika šteta koju mu je već napravio. Još jedan pokušaj ustajanja rezultirao je novim rušenjem i serijom udaraca. Vrijeme je prolazilo i mislilo se da će Čeh dočekati kraj i ove runde, no u jednom trenutku ostavlja leđa, Batur hvata gušenje i prisiljava Horskog na tapkanje sa samo tri preostale sekunde na satu. Sjajan povratak Martina Batura i pravo osvježenje za tešku kategoriju u regiji.

Linker
18. travanj 2024 13:48