Regija

Spektakl je započeo: Saznajte pet razloga zbog kojih ne smijete propustiti FNC 6!

Satoshi Ishii

 Instagram (satoshi Ishii)
Večeras od 20:00h Karlovac će ugostiti novi event pod okriljem Fight Nation Championshipa

Najbolja hrvatska MMA promocija večeras će održati svoju drugu ovogodišnju priredbu. FNC je ove godine odlučio pauzirati s Armagedon turnirom, ali zato nam nude jako dobre mečeve svojih ponajboljih boraca, dobivamo nove prvake i polako se formiraju kategorije.

Večerašnji FNC 6 predvodit će obračun za prvaka u teškoj kategoriji. Ivan Vitasović (9-5-1) iz Pule, obračunat će se s Olijem Thompsonom (21-14-0), puno iskusnijim Britancem koji je nastupao za najjače svjetske promocije (UFC, Bellator, KSW).

Thompson je trenutno teškaški prvak u FEN-u, drugoj najjačoj poljskoj MMA organizaciji. Krajem protekle godine, Oli je debitirao pod okriljem FNC-a, a podijeljenom sudačkom odlukom izgubio je od Saše Milinkovića. Thompson smatra da su se u tom meču dogodile određene nepravilnosti i da mu se FNC zapravo odužuje ''title shotom''. Više o tome možete pročitati OVDJE.

Ukupno devet mečeva čeka nas na programu FNC 6 eventa. Preliminarni dio starta od 20:0h0, dok ''main card'' počinje u 22:00h. Priredba se održava u Školskoj sportskoj dvorani Karlovac, a moguće ju je pogledati i putem FNC.tv servisa.

U nastavku teksta pročitajte pet razloga zašto ne smijete propustiti večerašnji spektakl u Karlovcu.

1. Sjajan program borbi s pregršt ujednačenih mečeva

Organizatori FNC-ovih evenata trude se iz priredbe u priredbu ponuditi ''fight card'' koji je bolji od onog prethodnog. Moglo bi se reći da unatoč svim problemima uspijevaju u tome. Nakon što je Daniel Bažant postao prvi FNC-ov prvak, osvajanjem titule u perolakoj kategoriji na priredbi održanoj u trećem mjesecu, FNC će večeras okruniti svog drugog prvaka.

Oli Thompson i Ivan Vitasović jamče dobar meč. Obojica su vrlo atraktivni borci, a Thompson je na FNC 4 eventu u Osijeku sudjelovao u najboljoj borbi večeri. Britanac je nevjerojatno tvrd i teško ga je završiti, a Ivan Vitasović preferira brze finiše.

Gledat ćemo i novi nastup Vase Bakočevića, a Vladimir Neferanović i Vladimir Filipović trebali bi pružiti pravi rat u poluteškoj kategoriji. Nemojte propustiti niti nastupe mladih talenata kao što su Patrik Čelić, Marin Mikulić, Ilija Brkan, Adriana Vuković itd.

2. Odlična produkcija i jako ugodno iskustvo gledanja priredbe

Prijenos FNC-ove priredbe može se gledati na nekoliko načina. Preliminarni dio priredbe dostupan je na YouTube kanalu portala 24 sata, a glavni dio priredbe može se pogledati putem FNC.tv platforme, ali potrebno je platiti PPV kako biste gledali ''main card''.

FNC.tv pokazao se vrlo kvalitetnim kroz prethodne evente, a promocija se jako trudi po pitanju cjelokupne produkcije. Ambijent u dvorani izgleda lijepo i može parirati kvalitetnim europskim promocijama. Tu su i kvalitetne grafike, intervjui s borcima u kavezu nakon mečeva, kao i u''backstageu''. Dodatan plus jeste što se sve odvija jako fluidno i bez nepotrebnih distrakcija. Nema reklama kojima bi se radile ogromne pauze između mečeva, a iako čelni čovjek promocije Dražen Forgač tvrdi kako je to znak da nemaju dovoljno sponzora, gledateljima je zasigurno draže gledati event na takav način.

3. Pristupačna cijena PPV-a

Činjenica da se gledanje glavnog dijela priredbe mora platiti, na prvu će odbiti neke od zainteresiranih. Međutim, cijena PPV-a iznosi simboličnih 4 eura (29 kuna), a time ujedno pomažete promociji da napreduje i pruža još kvalitetnije priredbe.

Jako teško, gotovo nemoguće je pronaći ovako jeftin PPV kad su u pitanju borilački sportovi, a s obzirom na kvalitetu i uzbudljivost mečeva koje smo gledali na proteklim FNC eventima, definitivno se isplati podržati promociju spomenutim iznosom.

4. Manjak kvalitetnih domaćih promocija

Još od odlaska FFC-a na američko tržište (i kasnijeg nestanka promocije sa scene), domaći navijači zazivaju kvalitetnu hrvatsku MMA promociju.

FNC je još u začetku i tek se formiraju kao nešto ozbiljnija MMA organizacija. Ipak, bolje MMA promocije u Hrvatskoj trenutno nema, a FNC je ponajbolja promocija u cijeloj regiji. Kupnjom PPV-a i samim interesom za njihove evente, promocija može samo dodatno rasti, a time će profitirati brojni talentirani domaći borci, kao i publika koja će sve češće moći uživati u kvalitetnim borbama koje se održavaju u Hrvatskoj.

5. Povratak Satoshija Ishiija u MMA kavez

Izuzev spomenutog meča za titulu teškaškog prvaka, gledat ćemo i povratak Satoshija Ishiija u MMA kavez. Hrvatski teškaš japanskih korijena, bez ikakve sumnje najzvučnije je ime ove priredbe.

Ishii nije odradio MMA meč od sedmog mjeseca prošle godine i pobjede nad Pietrom Capellijem. Nakon toga uslijedile su tri pobjede u kickboxingu, a sada je spreman prezentirati koliko je napredovao od prošlog MMA meča. Ishii u posljednje vrijeme trenira u Texasu kod Johna Danahera. Radi se o dvorani unutar koje je nerijetko i Gordon Ryan, kao i mnogi drugi borci koji pripadaju samoj kremi grapplinga. Ishiijev protivnik bit će Charlie Milner kojemu će ovo biti najteži ispit u dosadašnjoj karijeri. Simpatičnog Britanca bolje možete upoznati klikom na LINK.

Nadamo se da vam ovih pet razloga dodatno pobuđuje interes za praćenjem večerašnjeg FNC-ova eventa, a ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos priredbe, onda svakako popratite naš portal, jer kao i uvijek, pružit ćemo vam najbrže izvještaje i rezultate večerašnjih mečeva.

Linker
17. travanj 2024 14:23