Regija

(VIDEO) Agron Smakići s lakoćom završio Maksyma Pedyuru u prvoj rundi

Maksym Pedyura i Agron Smakići
Hrvatski boksački profesionalac Agron Smakići (15-0, 13 KO) slavio je prekidom u prvoj rundi protiv Maksyma Pedyure (14-15-1, 12 KO) na priredbi Universum Box Promotiona održanoj u subotu u Hamburgu.

29- godišnji teškaš kontrolirao je meč od samog početka uspješno plasirajući svoje udarce dok je istovremeno blokirao i izbjegavao napad Ukrajinca. Nakon nešto više od minute borbe Pedyura se prvi put našao na podu, ali mu sudac nije brojao.

Smakići je nastavio s pritiskom te nakon dvije minute zatvara protivnika u kut gdje ga kombinacijom direkta i krošea šalje na koljeno. Pedyura se hvata za oko dok mu sudac broji. Ubrzo nakon toga u trećoj minuti dvoboja Smakići ga još jednom tjera u kut i šalje u posljednji nokdaun kojim završava meč za pobjedu tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Neporaženi Zagrebčanin je tako upisao petnaestu profesionalnu pobjedu i odradio prvi nastup nakon što je prije točno godinu dana svladao Gabriela Enguemu u Areni Zagreb. Ovo mu je ujedno i prvi meč za Universum Box Promotion s kojima je potpisao ugovor prošlog mjeseca.

Smakići bi se u ring trebao vratiti 7. studenog u Hamburgu na priredbi u Barclaycard Areni koja će se uživo emitirati na njemačkoj nacionalnoj televiziji ZDF. Meč bi za ulog trebao imati IBO internacionalni pojas teške kategorije.

Protivnik zasad nije potvrđen, ali izgledno je da će to biti 23. teškaš svijeta, Britanac Hughie Fury (23-3, 13 KO). Rođak linelanog prvaka teške kategorije Tysona Furyja u posljednjem nastupu krajem kolovoza poražen je jednoglasnom odlukom od Alexandera Povetkina.

Smakići je trećeplasirani hrvatski teškaš iza Filipa Hrgovića i Petra Milasa i trenutno je rangiran kao 123. teškaš svijeta prema stranici BoxRec.

Snimku meča Smakići- Pedyura možete pogledati na priloženom YouTube linku (Borba počinje u 1:14:54).

Linker
18. travanj 2024 09:29