Regija

(VIDEO) Cro Cop: 'Ovo nije opasno samo za starije, opasno je za sve! Evo, ja sam danima u kući'

 Screenshot (Facebook)
Broj oboljelih od koronavirusa raste iz dana u dan, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj u kojoj je u subotu broj zaraženih prešao brojku 200. Sport i mnoga druga događanja su paralizirana, a sve je više onih koji pozivaju ljude da se pridržavaju pravila i ostanu u svojim kućama. Brojnim poznatim osobama koji su se uključili u ovu akciju sada se priključio i legendarni hrvatski borac Mirko Filipović.

Cro Cop jedan je od sportaša koji su odlučili iskoristiti svoju utjecaj i do što većeg broja ljudi poslati važnu poruku.

Mirko se svojim prijateljima i obožavateljima javio preko Facebooka gdje je apelirao na ljude da se pridavaju zadanih mjera.

"Dragi prijatelji, veliki pozdrav svima. Evo i ja se želim priključiti ovoj akciji i želim apelirati na sve nas, na sve naše sugrađane, da se što više pridržavamo uputa Stožera (civilne zaštite, op.a) i da se što prije i što bezbolnije pokušamo riješiti ove pošasti koja nas je snašala. Koronavirus nije opasan samo za ljude starije dobi kako se to često prezentira, opasan je i za mlađe. Upravo me zvao jedan moj dobar prijatelj iz Milana koji već 15-ak godina živi tamo. On se bavi borilačkim sportom i mnogi njegovi prijatelji, koji već godinama treniraju, su na intenzivnoj. Doslovno se bore za život. Dakle, to nije opasno samo za starije osobe. Opasno je za sve.

Nikad ne znamo kako će koji organizam reagirati. Pozivam vas se da se pridržavamo uputa svi zajedno i da se izoliramo. Evo ja sam već danima u kući i izlazim samo po hranu, danas i sutra ne planiram napustiti kuću osim ako ne dođe do nekih izvanrednih okolnosti. Molim da se svi toga pridržavamo i stanemo na kraj ovome jer će posljedice biti puno teže i puno gore", zaključio je Filipović.

Više informacija o korona krizi možete dobiti posjetom na sljedeći LINK.

Linker
14. travanj 2024 20:33