Regija

(VIDEO) Ekskluzivno - Pogledajte kratak 'grappling' sparing Soldića i GSP-a!

GSP vs. Soldić
 Screenshot
KSW prvak Roberto Soldić se i dalje za svoj idući meč protiv Mariusa Žaromskisa priprema u slavnoj kanadskoj MMA dvorani - TriStar Gym. RoboCopu ovo nije prvi put da je za pripremni kamp izabrao dvoranu iz Montreala koju vodi Firas Zahabi...

Kako saznaje Fight Site, borac iz Viteza se sjajno snalazi među najboljom svjetskom konkurencijom. Soldić već tjednima svakodnevno sparira s borcima poput bivšeg UFC izazivača Kevina Leeja ili bivšeg Bellatorovog prvaka Roryja MacDonalda. Sama činjenica da se može jako dobro nositi s najboljim borcima svijeta, iz najvećih mogućih organizacija, mu daje dodatno samopouzdanje i potvrđuje koji su njegovi stvarni dometi.

Iako nije običaj objavljivati snimke sa sparinga, mi smo "se dočepali" kratkog videa na kojem Soldić hrva s legendarnim bivšim dvostrukim UFC prvakom, kojeg mnogi smatraju najboljim MMA borcem svih vremena, Georges St. Pierreom. GSP je već neko vrijeme u mirovini, no svakodnevno je u dvorani i još uvijek u vrhunskoj formi. Soldić se i u prošlosti pohvalio savjetima koje je dobio od ovog legendarnog borca, kao i mnogim zajedničkim treninzima koji su odradili.

RoboCopu je do iduće obrane naslova KSW prvaka u velter kategoriji ostalo manje od tri tjedna, s obzirom da je KSW na rasporedu 21. ožujka u poljskom Lodsu. Protivnik Žaromskis u profesionalnoj karijeri ima 21 pobjedu i 9 poraza. Posljednji nastup odradio je 3. svibnja prošle godine, kada je na priredbi u Litvi svladao Aliaksandra Danilchenka tehničkim nokautom u prvoj rundi. Bio je to njegov prvi nastup nakon četiri godine pauze. Prije toga je čak sedam puta zaredom nastupio za promociju Scotta Cokera. No, nakon tri uzastopne pobjede na početku ugovora (2012) Žaromskis je u sljedeća četiri nastupa ubilježio tri poraza što ga je i navelo na, pokazalo se sada, privremeni prekid karijere.

U karijeri ima pobjede protiv boraca kao što su Kazushi Sakuraba, Nordine Taleb, Hayato Sakurai i Jason High. Proslavio ga je vrlo ubojih "high kick" kojim je u Dreamu 2009. godine nokautirao čak tri protivnika zaredom.

Soldiću će ovo biti treća obrana pojasa u velter kategoriji. Trenutačno ima četiri pobjede zaredom, a zadnje smo ga gledali na KSW-u 50 u Londonu kada je slavio protiv Michala Pietrzaka odlukom sudaca.

Linker
07. svibanj 2024 23:22