Regija

(VIDEO) Hrgović i Booker odradili vaganje, 'El Animal' dva i pol kilograma lakši od Amerikanca

Filip Hrgović i Rydell Booker
 screenshot/YouTube
Filip Hrgović bio je na vaganju dva i pol kilograma lakši od Rydella Bookera

Održano je vaganje za sutrašnji boksački spektakl Matchroom Boxinga na kojem će u sunaslovnoj borbi nastupiti Filip Hrgović, u meču protiv američkog teškaša Rydella Bookera. Hrvatski boksač došao je u sjajnoj formi, a kazaljka mu je pokazala točno 110 kilograma, što je dva i pol manje nego što je imao u meču protiv Alexandrea Kartozije. Da je ostao na toj težini, bio bi u gram jednak svom protivniku.

Naime, 39-godišnji Booker došao je sa 112.5 kilograma, što je jednaka težina kakvu je imao u svom posljednjem meču, kad je izdržao 12 rundi protiv Kubrata Puleva. Hrgović je najavio biti prvi koji će ga nokautirati.

"Neki ljudi moraju reći ono što im je na umu da izreklamiraju borbu ili da sebe dodatno motiviraju. Ovo je sport, on zna tko sam ja i tko stoji ispred njega. Mislim da će mu to biti veliki izazov", rekao je Booker za Matchroom nakon što su odradili distancirano sučeljavanje.

Hrgović je odmah odgovorio na to.

"Vidjet ćete moju sjajnu predstavu. Neću ga samo nokautirati nego ću ga nadboksati. Pokazat ću svoju boksačku vještinu. On je dobar borac i zna boksati, zbog toga moram biti na svom najvišem nivou", rekao je Filip, dodavši:

"Želim doći na vrh i postati prvak, ali nitko ne zna kojim ću putem ići. Na mojim je promotorima da me upare s najboljima, a ja sam spreman za bilo koga tko mi dođe."

Meč je ugovoren na deset rundi, a pobjedniku će pripasti IBF International pojas, koji bi Hrgović tako mogao pridodati WBC International titulu koju ima u svom vlasništvu.

U glavnoj borbi priredbe borit će se Devin Haney i Yuriorkis Gamboa, za WBC pojas svjetskog prvaka lake kategorije.

Linker
25. travanj 2024 17:36