(VIDEO) Legendarni UFC-ov teškaški prvak: 'Ovaj video poslala mi je obitelj Branka Cikatića... Jako ćeš nam nedostajati!'

Borilački svijet još uvijek oplakuje legendarnog hrvatskog borca Branka Cikatića koji nas je napustio 23. ožujka ove godine.

Legendarni 'Tigar' preminuo je u 66. godini, a njegove se karijere kroz jednu objavu na Facebooku ovih dana prisjetio i bivši UFC-ov teškaški prvak Bas Rutten.

"Nažalost, prerano nas je napustio Branko Cikatić, a njegova obitelj poslala mi je ovaj video. Bio je nevjerojatno snažan borac, prvi K1 prvak koji je u istoj večeri u sve tri svoje borbe pobijedio nokautom. Od 87 pobjeda, 82 je ostvario nokautom. Bio je životinja!

Na kraju ovog videa možete vidjeti da se još uvijek borio. Čak je i iz svog kreveta radio zgibove. Jako ćeš nam nedostajati. Počivaj u miru snažni Branko. Bas", napisao je slavni 'El Guapo'.

 

Rutten danas ima 55 godina, a također je riječ o borilačkoj ikoni koja je na svoj način ispisala povijest sporta.

Među njegovim najznačajnijim uspjesima definitivno se mora istaknuti osvajanje teškaškog naslova u slavnom UFC-u. Borac rođen u nizozemskom Tilburgu najveći je uspjeh svoje MMA karijere ostvario davne 1999. kada je u borbi za titulu svladao Kevina Randlemana. UFC-ov pojas nije nikada izgubio u borbi već je bez njega ostao zbog niza ozbiljnih ozljeda prije kojih se namjeravao spustiti u nižu kategoriju i postati prva osoba s UFC-ovim titulama u dvije različite kategorije.

Ozljede su ga u konačnici i potjerale u mirovinu prije koje je izvan UFC-a uspješno odradio još jednu borbu 2006. godine. Umirovio se 28-4-1 omjerom i nevjerojatnim nizom od 22 borbe bez poraza (21 pobjeda i jedan neodlučeni ishod).

 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!