Regija

(VIDEO) Pijetraj prokomentirao neke ranije Cro Copove izjave, Filipović najavio najžešći odgovor do sada

Leonard Pijetraj i Mirko Filipović
 screenshot/Podcast inkubator
Napeta situacija u hrvatskom borilačkom sportu danas se nažalost samo pogoršala, odnosno otvorila su se neka nova poglavlja. Nakon jučerašnjeg gostovanja boksačkog trenera Leonarda Pijetraja u Podcast inkubatoru, gdje se on osvrnuo na neke ranije izjave Mirka Filipovića, Cro Cop je najavio žestoki odgovor ovom hrvatskom boksačkom stručnjaku.

Ova priča zapravo je pokrenuta još krajem svibnja, kad je Mirko Filipović odradio jedno od najgledanijih gostovanja u povijesti Podcast Inkubatora (704 tisuće pregleda). Tada je igrom slučaja jedna od tema bila Leonard Pijetraj, nekadašnji Mirkov boksački trener. Iznio je Cro Cop tada svoje mišljenje tako što je prvo Pijetraja pohvalio kao velikog radnika, ali je onda dodao da je pokraj svega toga i prosječan trener koji se predstavlja kao veliki stručnjak. Između ostalog je naveo neke primjere s treninga kod Pijetraja koje je žestoko kritizirao.

Pijetraj do sada nije to komentirao. Zapravo, čak je izjavio da nije niti poslušao što se dogodilo sve dok se nije krenuo pripremiti za jučerašnje gostovanje. A onda je tamo Filipoviću posvetio jedan dio svog izlaganja. Prije svega se to ticalo Filipovića kao boksača ("On nikad nije bio za boks") te je izjavio kako postoje snimke sparinga nakon što je Filipović tek došao u dvoranu, na kojima se vidi kako isti dobiva batine. Nažalost, na kraju je to otišlo do spomena nekih ranijih prijetnji i neugodnih situacija.

Filipović se nedugo nakon toga javio svojom objavom na Facebooku. Zapravo, najavio je svoj opširniji medijski istup tijekom kojeg bi trebao objasniti neke stvari.

"Dragi prijatelji! Uskoro ide moj odgovor Pijetraju. Bit će zanimljivo. Nije mi do prepucavanja s bezveznjakovićima koje evo punih 20 godina nisam ni vidio ni čuo, ali na ono što je on izgovorio neću šutjeti. Bljuvotine i laži koje je izgovorio su utužive, ali ja nisam lik od tužbi i natezanja već ću mu dati odgovor kakav zaslužuje a javnost neka prosudi", napisao je Filipović.

Odmah iza toga postavio je fotografiju VHS kazete te je postavio pitanje svojim pratiteljima na koga ih to asocira. Naime, u spomenutom gostovanju Cro Copa u Podcastu inkubatoru komentirao se način na koji Pijetraj vodi treninge svojih boksača. Kao jedan od primjera, kojim je pokušao kritizirati njegov rad, naveo je puštanje VHS snimki boksačkih mečeva te je Pijetraja nazvao VHS trenerom. Ta asocijacija od tada je postala vrlo popularna na internetu, posebno među Filipovićevim fanovima te onima koji baš ne cijene rad Leonarda Pijetraja.

Filipović nije objavio gdje i kada će se obratiti, no ne sumnjamo kako će njegov Facebook profil biti jedno od prvih mjesta gdje će se to moći saznati.

Linker
17. travanj 2024 00:22