Regija

(VIDEO) Pogledajte sučeljavanje Hrgovića i najboljeg meksičkog teškaša!

Filip Hrgović i Mario Heredia
 Screenshot (Instagram)
Sinoć (četvrtak) po lokalnom, a noćas po našem vremenu je održana službena press konferencija u meksičkom Hermosillu uoči 9. profesionalnog meča našeg najboljeg teškaša Filipa Hrgovića. Nakon što je najavio meč i novu profesionalnu pobjedu pred javnosti i novinarima, "El Animal" se na pozornici prvi put sučelio sa svojim protivnikom Mariom Herediom.

Hrgović je po dolasku u Meksiko odradio otvoreni trening za javnost sa svojim trenerom Pedrom Diazom, da bi dan kasnije nastavio s medijskom obavezama uoči vrlo mu bitnog meča za nastavak uspona prema vrhu teške divizije. Siguran u sebe i svoje kvalitete, zagrebački nokauter je uvjeren u novu pobjedu.

"Ovo je ono za što živim svaki dan svog života! Radi boksa se osjećam živ. Moje pripreme su bile perfektne i ne mogu dočekati da ponovno uđem u ring. Odradio sam četiri tjedna u Zagrebu sa svojim trenerima prije nego što sam otišao u Miami na šest tjedana kako bih odradio kamp s Pedrom Diazom. Pripremili smo neke drugačije stvari za ovaj put, vidjet ćete koje", izjavio je Hrgović, koji se na press konferenciji pojavio s tradicionalnim meksičkim šeširom "sombrerom" te je dodao:

"Osjećam se sjajno i spreman sam za svoju iduću pobjedu. Nadam se da će se raditi o prekidu kao u prošlom meču, ali vidjet ćemo. Nokauti su atraktivniji za fanove, ali i ako se borba produlji, i više sam nego spreman."

"Nije bitno kako će meč završiti, siguran sam da će fanovi vidjeti sjajan boks. Već su upoznati s mnojim boksačkim stilom i bez ikakve sumnje ja ću im pružiti sjajan meč", zaključio je "El Animal".

Prema uglednom BoxRecu, "Hrga" je trenutačno 17. teškaš svijeta, a novom pobjedom bi dodatno skočio na putu prema vrhu i svjetskom naslovu koji toliko želi. Posljednji put smo Hrgovića u ringu gledali u svibnju mjesecu kada je svladao Gregoryja Corbina. Heredia je u posljednjem meču pobijedio iskusnog veterana i bivšeg izazivača za svjetsku titulu Petera Samuela. 26-godišnji boksač u profesionalnoj karijeri ima 16 pobjeda i šest poraza. Prema BoxRecu je trenutačno 48. najbolji teškaš svijeta, ali broj 1 kada govorimo o Meksiku. Andy Ruiz, naime, boksa pod američkom zastavom.


Linker
26. travanj 2024 17:28