Regija

(VIDEO) Prisjetite se najbolje izvedbe i najveće dosadašnje pobjede Roberta Soldića

Du Plessis vs. Soldić
 screenshot/Youtube
Dok čekamo normalizaciju situacije u svijetu i povratak borilačkog sporta u dvorane i pred ekrane, prisjetimo se najveće dosadašnje pobjede trenutno najpopularnijeg i najboljeg hrvatskog MMA borca, Roberta Soldića. Riječ je o pobjedi u revanšu protiv Dricusa Du Plessisa, kojom je vratio pojas KSW prvaka velter kategorije u svoje vlasništvo.

U prosincu 2017. godine, Roberto Soldić napravio je veliki rezultat kad je kao zamjenski borac uskočio u borbu za KSW titulu velter kategorije, a onda je istu pobjedom nad Borysom Mankowskim i osvojio. Hrvatski borac instantno je postao zvijezda poljske promocije, unatoč tome što je detronizirao njihovu legendu, a prvu obranu titule imao je četiri mjeseca kasnije. Ipak, iznenadio ga je Dricus Du Plessis, koji ga je završio u drugoj rundi i preoteo mu titulu.

Nešto manje od šest mjeseci kasnije, Soldić se dobio priliku revanširati. Tvrdio je kako ga je do poraza u prvoj borbi dovelo loše skidanje kilograma te kako se od samog početka borbe nije osjećao najbolje. Najavio je to potvrditi u revanšu, a to je i napravio. Dvije i pol runde prezentirao je sjajnu tehničku i taktičku pripremljenost, da bi sredinom treće runde završio posao. I na samom Du Plessisu se vidjelo kako je shvatio protiv kakvog se Roberta našao u borilištu te mu je čak laknulo kad je borba prekinuta.

Tom borbom krenuo je Robertov pobjednički niz koji ga je između ostalog pretvorio u jednu od najvećih KSW zvijezda. Ovog mjeseca očekivao ga je novi nastup, no epidemija koronavirusa to je odgodila za neko bolje vrijeme. Do tada, zahvaljujući KSW-u imamo priliku uživati u njegovoj najboljoj izvedbi do sada.

mG5Bo1zLxU0

Linker
20. travanj 2024 10:57