Regija

(VIDEO) Službeno osnovana Hrvatska MMA Unija, Forgač i Cro Cop najavili planove

Dražen Forgač, Mirko Filipović i Igor Pokrajac
 Fight Site
Povodom službenog osnivanja Hrvatske MMA Unije, medijima su se obratili Dražen Forgač i Mirko Filipović

Motivirani statusom MMA-a u hrvatskoj sportskoj obitelji, istaknuti ljudi s hrvatske MMA scene odlučili su osnovati Hrvatsku MMA Uniju, svojevrsni savez slobodne borbe putem kojeg će se pokušati popraviti stanje samog sporta u državi, ali i dovesti ga među sportove priznate od strane Hrvatskog Olimpijskog odbora.

Ideja je došla od Dražena Forgača, koji je na osnivačkoj skupštini proglašen predsjednikom Unije te Igora Pokrajca i Zelga Galešića. Motivirani sve većim brojem polaznika treninga, ali i također sve većim interesom za amaterska natjecanja, prepoznali su priliku za pokretanje ovako nečega. Velikim dijelom utjecalo je i to što se u ovo vrijeme pandemije dalo primijetiti u kakvom neuglednom statusu se sport nalazi. Vrlo važno postignuće u startu je to što je Mirko Filipović pristao biti počasni predsjednik Unije te svojevrsno zaštitno lice koje svojim statusom može pozitivno djelovati u raznim strujama.

Upravo Forgač i Filipović danas su se obratili medijima u svečanom salonu hotela Westin, gdje je konferencija za medije održana. Fight Site je bio prisutan te smo snimili cijeli događaj i sve izjave, kao i odgovore na pitanja. Pogledajte!

Linker
26. travanj 2024 13:34