Regija

(VIDEO) Sonnen spustio Miočićevim 'hejterima' i ukazao na jedinstvenu priliku: 'To još nitko nije napravio'

Stipe Miočić i Fabricio Werdum
 Jason Silva/AGIF via AFP
I Chael Sonnen ovih je dana dao svoje zanimljivo razmišljanje o aktualnoj situaciji u teškoj kategoriji.

Unatoč tome što je Stipe Miočić nedavno otkrio da već pregovara s UFC-om oko konkretnog datuma za treći susret s Danielom Cormierom, priča da bi mu se zbog neaktivnosti mogla oduzeti titula još uvijek je aktualna.

"Kakva je točno kazna koju hejteri žele za Stipu? Što točno propuštam? Stipe je jako razuman. Tu je pandemija, pravila u Ohiju su stroža, on je vatrogasac... Stoga, što zapravo govore ljudi koji žele da mu se oduzme titula? Govore li da žele meč Ngannoua i Cormiera? Govore li da borba Ngannoua i Cormiera mora biti za naslov prvaka jer samo u tom slučaju se Stipi oduzima titula? Ili se tu radi o organizaciji meča za privremeni pojas? Mislim da se svi možemo složiti oko toga da bi se pobjednik tog meča trebao boriti sa Stipom. Treba li to onda uopće biti za pojas?" - pita se Sonnen u svom podcastu.

"Ako izaberete opciju da Stipi oduzmete pojas - na koji ga način uopće kažnjavate? Što i da netko drugi postane prvak? Jasno je da će se Stipe boriti s njim u svom idućem nastupu. Koja je razlika? Gdje je tu kazna? On će šetati okolo par mjeseci i neće moći govoriti da je prvak? Iako nikad nije izgubio titulu, a dva lika koja je pobijedio bore se za pojas... Vidite li uopće problem?"

Sonnen je potom svima onima koji pozivaju UFC da se Miočiću oduzme titula ukazao na jedan zanimljiv podatak. Naime, dođe li do toga, Stipe će vjerojatno imati priliku po treći put osvojiti UFC-ov naslov u teškoj kategoriji, a to je pothvat koji još nikome nije uspio.

"Ovo bi bila jedinstvena prilika za Stipu. On je već dvostruki svjetski prvak. Vrlo je teško postati prvak tri puta. Želim da vas to zaboli. Svima vama koji pokušavate bez razloga i na jedan okrutan način naštetiti Stipi, koji nije učinio ništa krivo, štoviše, sve što je napravio je ispravno, želim da vas to zaboli. Želim da shvatite da će njega bez obzira na sve čekati borba za naslov. A ako ostane bez pojasa, njemu će to otvoriti priliku da po treći put postane prvak, a to još nitko nije napravio u teškoj kategoriji. Vas će to zaboljeti, a mene zadovoljiti", zaključio je Sonnen.

Podsjetimo, Miočića u akciji nismo gledali od kolovoza prošle godine i UFC 241 priredbe na kojoj se osvetio Danielu Cormieru i ponovno zasjeo na UFC-ov tron. Spomenimo i da je pauzu aktualnog prvaka prije svega uzrokovala ozljeda oka koju je u tom dvoboju doživio, a potom i pandemija koronavirusa.

Linker
25. travanj 2024 03:03