LUIS ROBAYO/AFP/PROFIMEDIA
BOKSAČKO EP U POREČU

Srebro za Nikolinu Ćaćić: ‘Nisam još ni ušla u meč kako spada, a sudac je već odlučio prekinuti borbu‘

Poraz naše olimpijke u finalu kategorije do 52 kg, u srijedu se za zlato bori Gabrijel Veočić
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 22. ožujak 2022. 18:30

Djevojka iz Sesveta već neko vrijeme piše povijest hrvatskog boksa. Nikolina Ćaćić (21), naša prva olimpijka u ovom sportu donijela je Hrvatskoj i prve ženske medalje u ringu kojih je sad već tri. Treća je osvojena u utorak u Poreču, srebro na Europskom prvenstvu U-22. Točnije, Ćaćić je u utorak izgubila zlato porazom u finalu od Turkinje Hevatice Akbas prekidom u prvoj rundi.

- Borba nije protekla kako sam zamišljala, sve se jako brzo odvilo - razočarana je bila Nikolina.

- Po mom mišljenju je bilo bespotrebnih brojanja. Nisam ni ušla u meč još kako spada, a sudac je već odlučio prekinuti borbu. Stvarno ne znam što reći, ali na kraju sam sretna što sam donijela srebro Hrvatskoj. Sad se vraćamo u dvoranu i nastavljamo s radom.

Sudac iz Estonije u ringu je požurio s tri brojanja u finišu prve runde i tako ubrzao ovu finalnu borbu.

- Malo me Turkinja iznenadila s tim zadnjim lijevim direktima. Moj plan je bio ući u meč da osjetim distancu i posložim u glavi kako ću dalje. Međutim, sudac je bespotrebno brojao i jako brzo prekinuo meč. Niti sam bila uzdrmana, niti išta, ali dobro...

Mlada Sesvećanka ponosna je na još jedno srebro.

- Sretna sam i ponosna zbog svih dosadašnjih medalja, ali isto tako sam ja tek na početku karijere i nadam se da nas čeka još puno ovakvih postignuća. Što se tiče ove sezone, nema baš puno vremena za odmor jer kreću pripreme za svibanjsko Svjetsko prvenstvo, nakon toga su Mediteranske igre, onda na ljeto Europsko prvenstvo za sve dobne skupine.

Ne sumnjamo da će Nikolina s trenerom Franjom Krstićem doći maksimalno spremna i na ta natjecanja, porečke pobjede protiv Irkinje Daine Marie Moorehouse i Ukrajinke Sabine Novosad sigurno će joj dati novi poticaj.

A Europsko prvenstvo U-22 u Poreču još nije zaključeno jer posljednjeg dana natjecanja iščekujemo još jedno finale u kojem će se Gabrijel Veočić boriti za zlato u kategoriji do 71 kg protiv Ramija Mofida Kiwana, bugarskog boksača kojeg je Brođanin u dosadašnjoj karijeri već triput pobjeđivao. Nakon bronce Noe Ježeka i srebra Nikoline Ćaćić vrijeme je za... Sve vam je jasno.

Linker
09. svibanj 2024 03:18