Luka Plantić
 LUIS ROBAYO Afp
A SADA PROTIV MEKSIKANCA

Izazov za hrvatskog boksača: Plantić jasno ima svoje prednosti i šanse, ali samo pod jednim uvjetom...

Luka Plantić, hrvatski poluteškaški prvak u srijedu ima drugi nastup na Igrama u Tokiju
Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. srpanj 2021. 10:37

Nakon pobjede uz dosta muke, na njemu ne baš svojstven način i podijeljenom sudačkom odlukom nad suparnikom iz Jordana, Luka će u srijedu u 12.54 sati "ukrižiti" rukavice s Rogelio Torresom Romerom iz Meksika. Ovaj 26-godišnjak, osvajač bronce s Panameričkih igara sigurno će biti puno veći izazov i prepreka našem Plantiću. Iz nekoliko razloga.

Riječ je o boksaču koji je viši od Luke (190 cm prema 183 cm) što i nije malo u svijetu boksa, te ujedno ima i veći raspon ruku. S tom visinom i dužinom ruku, Luki će biti ipak nešto otežaniji pristup, a daleko veća prijetnja od Romerovih kontri u slučaju Lukinog nasrtaja. Drugo, nikako ne valja smetnuti s uma da se radi o Meksikancu, a riječ je o državi sjajne boksačke tradicije i znanja. Mnoštvo fenomenalnih boraca, trenera, odlična škola koja "uzgaja" prvake ili one koji se to tek spremaju postati.

U još nešto uopće ne treba sumnjati. Tjelesna sprema. Pripadnik Mornaričkog pješaštva ili meksički marinac, ima snage i za 4. rundu, ako treba.

Luka Plantić jasno da ima svoje prednosti i šanse, ali samo pod jednim uvjetom. Ne ući "bezglavo" ili srcem u borbu, ne se ići tuči, nego boksati. Dobro je biti "fajter" što Luka jest i stalno ponavlja, ali valja biti i taktičar, upotrijebiti i tehničko znanje koje Plantić neosporno ima.

- Protiv Meksikanca će sigurno biti bolje.

To je rekao Luka nakn pobjede u 1. kolu. Držimo ga za riječ, pa po pobjedu i u 2. kolu!

Linker
08. svibanj 2024 15:44