Regija

(VIDEO) Plantić nakon uspješnog debija polovično zadovoljan: ‘Nije to bio moj pravi boks‘

Croatia's Luka Plantic reacts as he fights Jordan's Odai Riyad Adel Alhindawi during their men's light heavy (75-81kg) preliminaries boxing match during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Kokugikan Arena in Tokyo on July 25, 2021. (Photo by Luis ROBAYO/various sources/AFP)
 LUIS ROBAYO Afp
Hrvatski boksački olimpijac nije zadovoljan onim kako se prezentirao u ringu protiv Jordanca

Teških devet minuta u ringu je iza Luke Plantića. Puno težih nego što je očekivao da će biti, ali srećom ne i posljednjih u Tokiju. 24-godišnji hrvatski boksač došao je do pobjede vrijedne drugog kruga, što će na kraju biti najvažnije, posebno ako je iz ovog meča izvukao neke pouke. Gledajući da je svjestan kako to nije izgledalo onako kako bi trebalo, vjerujemo da će u srijedu u ring doći jedan koncentriraniji, staloženiji te opasniji Plantić.

"Nisam zadovoljan svojom izvedbom. Nisam boksao kako inače boksam, ali sve ću to popraviti u drugom meču. Ono bitno je da sam prošao dalje", rekao je Luka nedugo nakon meča.

Na sve se nadovezao njegov glavni trener, Tomislav Bašić, uz njegov već prepoznatljivi osmijeh:

"Zadovoljni smo pobjedom, nismo izvedbom. Uvijek nam prvi meč tako malo 'šteka'. Za dva dana ponovno imamo kontraša. Nadam se da ćemo biti bolji i naravno nadam se pobjedi."

U kutu se nalazio i Franjo Kristić, nominalno trener Nikoline Ćaćić, no naša četvorka u Tokiju je jedna prava ekipa, uz maksimalnu međusobnu podršku.

"Kako komentirati? Jako naporan meč. On uvijek taj prvi meč u turniru malo zezne, jednostavno ga srce povuče. Srećom pobijedio je, idemo dalje i nadam se puno boljoj izvedbi u idućem meču", rekao je Kristić.

Za razliku od Nikoline, koja će u ring već sutra, Luka je dobio malo dužu pauzu. Do srijede bi arkada trebala zarasti. O njegovom protivniku, 26-godišnjem Meksikancu Rogeliu Romeru Torresu, trenutno ne znamo puno toga, posebno ne u kakvoj je formi, budući da je prvo kolo bio slobodan, a nije boksao niti kvalifikacije nego se plasirao na Igre putem pozicije na rang ljestvici.

Linker
13. travanj 2024 11:44