K1 i Boks

Tony Bellew odabrao najboljeg na svijetu te dodao: 'Dillian Whyte treba bolje sparing partnere!'

Tony Bellew
 Tolga AKMEN / AFP
Zanimljive stavove o trenutnom stanju svjetskog boksa iznio je nekadašnji 'superstar', Tony Bellew

Tony Bellew već je dvije godine u zasluženoj boksačkoj mirovini te je jedan od najzahvalnijih sugovornika o svim boksačkim temama. Nekadašnji svjetski prvak lakoteške kategorije uživa u ovoj fazi života i kaže kako mu boks ne nedostaje te da ne razmišlja o eventualnom povratku. Ipak, to je tema s kojom se svaki boksač, sve dok je u nekim relativnom dobrim godinama, vrlo često susreće. A Tonyju je 37, to su godine u kojima su neki tek na vrhuncu.

"Za svakoga postoji neka cifra za koju bi se vratio. Deset ili 15 milijuna dolara za mene? Nije dovoljno. Kad udaram, osjećam se snažan. Onda pogledam snimku i vidim da baš nisam brz kao što sam bio nekad. Mogu li pobijediti sporijeg teškaša? Možda, no ne bih mogao parirati momcima s vrha", otkrio je Bellew u razgovoru za SiriusXm, a kako prenosi Badlefthook.

Cilj razgovora bio je da prokomentiraju neke nadolazeće mečeve, a prvi je bio onaj u kojem će nastupiti njegov posljednji protivnik, Oleksandr Usyk. On je veliki favorit protiv Derecka Chisora, no Tony ga upozorava da se ne smije opustiti.

"Chisora ima svoju priliku protiv Usyka. Usyka još nismo u potpunosti upoznali u teškoj kategoriji, tako da treba obratiti pažnju na to. Ako Usyk misli da ima lagan meč, u krivu je. Naravno, uz Lomachenka i Canela je on trenutno najbolji boksač svijeta. Svakako najbolji s kojim sam se ja susreo i nevjerojatan talent", prognozirao je meč koji se održava 31. listopada.

21. studenog održat će se revanš meča Dilliana Whytea i Alexandera Povetkina, samo tri mjeseca nakon što je Rus slavio teškim nokautom. Tony je tu prokomentirao kakve su Whyteove šanse te je dodao što smatra da bi njegov sunarodnjak trebao promijeniti.

"Razgovarao sam s Whyteom nakon što je izgubio od Povetkina. On je teškaš koji je najviše napredovao, uz Anthonyja Joshuu. Ovakav poraz ne znači da je njegova karijera gotova. On je bio jedan udarac od pobjede i napravio je ključnu pogrešku, a Povetkin je pogodio udarac karijere. Ali, mislim da bi Whyteu pred ovaj revanš trebali bolji sparing partneri", zanimljiv je stav, no ne možemo znati je li tu mislio i na Alena Babića, koji je Whyteov sparing partner s kojim najviše vremena provodi u ringu.

Još je upitan o meču između Vasyla Lomachenka i Teofima Lopeza, koji će se dogoditi prije ova dva meča, odnosno 17. listopada. I ovdje je Ukrajincu dao jedan veliki kompliment.

"Lopez i Terence Crawford su jedini borci koji imaju šanse pobijediti Vasyla Lomachenka. Ono kako ga Teofimo može pobijediti je da uspije kontrolirati tempo meča. Lomachenko je najbolji boksač kojeg sam ja vidio, još od Roya Jonesa Jr. na vrhuncu karijere", odabrao je Tony najboljeg.

Sve u svemu, do kraja godine čeka nas jako puno boksačkih uzbuđenja.

Linker
08. svibanj 2024 00:30