K1 i Boks

Američki teškaš poslao poruku Hrgoviću: ‘Ja sam ‘team Dubois‘, nemoj me zvati da spariram s tobom!‘

Jeremiah Milton

 CHRISTIAN PETERSEN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Christian Petersen/getty Images/profimedia
Jeremiah Milton tvrdi da ga je najbolji hrvatski boksač zvao u svoj pripremni kamp

Nepuna četiri tjedna dijele nas od spektakularne "Matchroom vs. Queensberry: 5v5" priredbe (1. lipnja, Rijad) na kojoj ćemo, među ostalim, gledati i okršaj Filipa Hrgovića (17-0) i Daniela Duboisa (20-2). Sukladno tome, proteklih dana sve veći broj ljudi iz boksačkog svijeta govori o obračunu hrvatskog i britanskog teškaša, a među posljednjima to je učinio Jeremiah Milton.

Njegovo ime vjerojatno ne znači mnogo čak ni ažurnijim pratiteljima boksačkih zbivanja, a riječ je o neporaženom američkom teškašu (11-0) koji je u uznapredovaloj fazi "građenja" profesionalne karijere, pa tako u njegovoj biografiji nema značajnjiih protivnika. Jedino ime poznato široj javnosti ono je Fábija Maldonada, bivšeg UFC borca koji je pod okriljem najjače svjetske MMA organizacije, među ostalima, gubio i od Igora Pokrajca te Stipe Miočića.

Bilo kako bilo, Milton predstavlja svojevrsnu poveznicu između Duboisa, s kojim je u dobrim odnosima, i našeg Hrgovića, koji ga je, prema tvrdnjama samog 29-godišnjeg Amerikanca, navodno zvao u svoj pripremni kamp. U razgovoru za Seconds Out, Milton je izjavio kako je odbio Filipov poziv na sparinge zbog svoje povezanosti s Duboisom.

"Navijam za Daniela, proveo sam mnogo vremena s njim, dali su mi priliku da dođem u Ujedinjeno Kraljevstvo. Sviđaju mi se on i njegov otac, volim to što trenutno rade. Hrgović me pitao da dođem sparirati s njim. Kako me možeš pitati da dođem sparirati s tobom, a ne znam s kim se boriš. Ja sam ‘team Dubois‘, Daniele ovdje u SAD-u navijamo za tebe, želimo vidjeti kako ćeš se osvetiti ovom tipu koji stalno govori o sparinzima kao da je važno", rekao je američki teškaš pa poslao poruku "El Animalu": "Nemoj me zvati da spariram s tobom...nemoj me zvati".

Na novinarsko pitanje postoji li mogućnost da ga je Hrgović zvao na sparing kako bi od njega dobio određene informacije o Duboisu, Milton je odgovorio: "Ne znam na koji je način razmišljao kad me zvao. Ja sam Danielove veličine, njegovih dimenzija, ali stilski potpuno drugačiji borac. Agresivan sam, ne povlačim se, a i vidjeli su da sam bio u mnogim pripremnim kampovima".

Linker
06. svibanj 2024 23:56