UFC

Tony Ferguson odgovorio na špekulacije da će dobiti otkaz iz UFC-a

Tony Ferguson
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
'Fanovi me vole i žele me ponovno gledati', rekao je 'El Cucuy'

Jučer smo popratili vrlo intrigantan stav bivšeg suca, a danas Bellatorovog komentatora, Johna McCarthyja. Tijekom komentiranja UFC-ovog najavljenog otpuštanja 60-ak boraca, "Big John" je među istima naveo i Tonyja Fergusona, odnosno smatra kako UFC zapravo samo čeka priliku otpustiti borca s kojim baš i nisu u najboljim odnosima.

"Mislim da će ga otpustiti. Možda se varam, ali rekao bih da on nikad nije imao idealan odnos s određenim ljudima u UFC-u. Osjećao se kao da su ga zadržavali, pa čak i prevarili u određenim stvarima. Neke stvari koje je on govorio su mogle proći, ali samo dok je pobjeđivao. No sada, kada pogledamo njegova dva posljednja nastupa... Protiv Justina Gaethjea je ostavio srce u kavezu, ali je dobio teške batine, a sada je ponovno uvjerljivo poražen", dio je onoga što je McCarthy rekao u svom Weighing In Podcastu koji vodi zajedno s bivšim borcem Joshem Thomsonom.

Dodao je McCarthy kako smatra da Ferguson nije borac koji UFC-u može koristiti kao netko tko nije kandidat za napad na titulu i kako bi mu niz od dva poraza zapravo mogao presuditi. Thomson, koji se protiv Fergusona borio u srpnju 2015. godine kad je poražen sudačkom odlukom, se oko nekih stvari složio s njim.

Nije se dugo morao čekati Fergusonov odgovor, koji je došao tijekom "livea" koji je pokrenuo na Instagramu i tijekom kojeg su mu fanovi postavljali pitanja.

"Ne, ja neću dobiti otkaz. Josh, dobio si batina od mene, nemoj počinjati s ovakvim sranjima. Fanovi me vole i žele me ponovno gledati", odgovorio je Tony, uvjeren kako je ovo samo jedna loša faza, nakon koje će se vratiti pobjedama.

Prije poraza od Gaethjea, "El Cucuy" je bio u nizu od 12 pobjeda, dok je kao UFC borac ukupno upisao 15 pobjeda i tri poraza. On se već vratio svojim redovnim aktivnostima i treningu, kao i zabavljanju fanova svojim vratolomijama iz dvorane.

Što se tiče McCarthyjevog stava o lošem odnosu UFC-a i Fergusona, oni zapravo nikad nisu bili nešto previše izraženi, posebno u usporedbi s nekim drugim borcima (u prvom planu s braćom Diaz) i njegov stav mnoge je iznenadio. No, tko zna, možda je McCarthy dobro upućen u situaciju. Ako se uistinu dogodi otkaz koji je spomenuo, potvrdit će se da ima dobre informacije ili jako dobar nos za procijeniti poslovne odluke promocije u čijem je Octagonu sudio 25 godina.

Linker
26. travanj 2024 21:32