UFC

Nekadašnji protivnik pozvao Fergusona da se umirovi: ‘Hoće li moći bacati loptu sa svojom djecom? Ne radi se samo o njemu‘

Tony Ferguson 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Izgleda da je to jasno svima na svijetu osim samom Fergusonu. Sedam uzastopnih poraza su njegova trenutna realnost, a od sredine 2019. godine nije niti jednom pobijedio.

Rijetko tko više ikada želi vidjeti Tonyja Fergusona u kavezu. Ne zato što ga ne vole, nego zato što je jasno da u ovom trenutku njegova borilačka karijera više nema nikakvog smisla i da je sada već počeo primati nepotrebnu štetu. Kako god, Tony to odbija te je neki dan rekao da će se boriti dok mu ‘‘kotači ne otpadnu‘‘.

Bellatorov analitičar i nekadašnji UFC-ov borac, Josh Thomson, protiv Fergusona se borio u njegovom ‘‘primeu‘‘ 2015. godine te je izgubio odlukom sudaca. Sada je legendarnom ‘‘El Cucuyju‘‘ savjetovao da uistinu prestane:

‘‘Nema više nikoga s kim se može boriti. UFC će pogledati i vidjeti da mu plaća dobar novac, ne sad novac od kojeg će se obogatiti, tako da će i Tony morati razmisliti isplati li mu se više primati štetu kao što je primao u prethodnim borbama za taj novac‘‘, rekao je Thomson u Weighing In podacastu.

‘‘Nemoj to gledati kao da se radi samo o tebi, to je glavni problem. Mora gledati sliku koja će biti nakon svega toga. Hoće li i dalje biti sposoban bacati loptu sa svojom djecom? Hoće li i dalje moći hrvati i učiti djecu hrvanju?‘‘, zapitao se.

Izgleda da je to jasno svima na svijetu osim samom Fergusonu. Sedam uzastopnih poraza su njegova trenutna realnost, a od sredine 2019. godine nije niti jednom pobijedio. Nadamo se samo da će UFC prepoznati u kakvoj je opasnosti Ferguson i da će sa svoje strane učiniti što mogu, no s obzirom na Tonyjev borbeni karakter, ne bi bilo čudno da potpiše za neku drugu promociju.

Linker
15. travanj 2024 12:11